Caldes apropa l’ús de les tecnologies a les persones grans

Dilluns, 26 d'octubre de 2020 a les 11:35

L’Ajuntament de Caldes de Montbui, amb la Fundació Santa Susanna, ofereix un nou servei gratuït i individualitzat per ajudar a resoldre dubtes dels aparells tecnològics del col·lectiu de més edat del municipi

Núria Carné, regidora de gent gran activa

Assumpció Ros, gerent de la Fundació Santa Susanna

La situació sostinguda de pandèmia de la Covid-19 ha impulsat a la regidoria de Gent Gran Activa de l’Ajuntament a posar en marxa un servei gratuït d’ajuda en l’ús de les tecnologies al col·lectiu d’edat. El servei s’articula amb la Fundació Santa Susanna, dins del marc del conveni d’activitats per a gent gran i tindrà com a seu Les Cases dels Mestres.

Aprendre a utilitzar el mòbil, el correu electrònic, el Whatsapp, les videotrucades o iniciar-se en l’ús de les xarxes socials com pot ser crear-se un perfil, com registrar-se a la pàgina web de salut de la Generalitat per demanar cita prèvia, fer una consulta online (e-consulta) o veure el pla de mediació...  són algunes de les consultes que es podrien atendre. Es farà de manera gratuïta, individual i personalitzada seguint sempre les mesures de seguretat adaptades a la Covid-19. Per aquest motiu caldrà concertar cita prèvia trucant al 93 115 09 47 (Les Cases dels Mestres).

En cas d’un nou confinament, i ja conexient aquestes noves eines,  les activitats de Gent Gran Activa per exemple no caldria suspendre-les i es podrien fer de manera telemàtica, mitjançant videotrucades. D’altra banda, el coneixement d’aquestes eines ajudaria a les persones grans a mantenir el vincle amb els altres companys i companyes, facilitaria la comunicació amb els familiars i amb els amics, podrien entrar a la banca online o a la salut online... etc.

Núria Carné Navarro, regidora de gent gran activa, així ho ha explicat en roda de premsa aquest matí, acompanyada d’Assumpció Ros, gerent de la Fundació Santa Susanna.

La presentació del nou servei ha comptat amb una demostració de com es durà a terme aquest nou servei municipal adreçat a les persones grans.

Darrera actualització: 26.10.2020 | 12:14