Caldes amplia l’oferta cultural amb el nou cicle El Documental del Mes que acollirà la Biblioteca Municipal

Dimecres, 14 de febrer de 2024 a les 14:00

El 27 de febrer arrenca El Documental del Mes, una iniciativa que busca apropar el gènere documental a la ciutadania i que neix de la col·laboració entre l’Ajuntament de Caldes i la Biblioteca

L'Ajuntament de Caldes, en col·laboració amb la Biblioteca Municipal, posa en marxa una nova iniciativa cultural: “El Documental del Mes”. Aquest projecte, impulsat per la regidoria de Cultura conjuntament amb la Biblioteca, sorgeix d'un acord amb DocsBarcelona per a la projecció d’una pel·lícula documental cada mes amb un total de 10 sessions. Caldes, juntament amb Cardedeu, són els dos únics municipis del Vallès Oriental que participen en aquest projecte.

“El Documental del Mes” es projectarà a la Biblioteca cada últim dimarts de mes a les 18.30 h. El cicle començarà el 27 de febrer i es perllongarà durant tot l’any, amb l’excepció de l’agost. L’objectiu d’aquesta proposta és apropar el gènere documental d’alta qualitat a la ciutadania. La projecció serà gratuïta.

Les pel·lícules programades inclouen una selecció de documentals de DocsBarcelona, prestigiós festival de cinema documental, que han tingut una gran acollida en festivals nacionals i internacionals. Els llargmetratges es projectaran en versió original subtitulada al català i al castellà. A més, per completar l’activitat, després de cada projecció s’obrirà un debat amb els assistents en què també hi participaran entitats del municipi que estan relacionades amb les temàtiques abordades en cada un dels documentals.

Un catàleg que aborda les inquietuds socials de l’actualitat des de diverses mirades

Els documentals seleccionats plantegen diversos desafiaments socials d’avui en dia vistos des de diverses perspectives, amb especial atenció a les qüestions de gènere, identitat, innovació i sostenibilitat.

El calendari previst de projeccions d’aquesta primera edició del Documental del Mes és el següents

  • 27 de febrer – Domingo, Domingo: un petit agricultor valencià crea una nova patent de taronja per intentar vèncer el negoci de les grans multinacionals.
  • 26 de març – Petita Escola: Marie i Juliette van deixar l'ensenyament tradicional per obrir al cor de Brussel·les la “Petite École”, on acullen nens que no han anat mai a l'escola.
  • 30 d’abril – Breaking Social: Punts d'inflexió que fan que la gent vulgui organitzar-se i protestar contra l'assassinat d'un periodista d'investigació a Malta i un riu sec a Xile.
  • 28 de maig – Una vida com qualsevol: El pare de Faustine va immortalitzar a les pel·lícules familiars els moments més bonics de la seva vida, o això és el que ell pensava.
  • 25 de juny – Pianoforte: ofereix una perspectiva íntima sobre els alts i baixos emocionals i musicals que afronten els participants en l’exigent Concurs Internacional de Piano Frédéric Chopin.
  • 23 de juliol – Alis: Un grup d’adolescents que viuen en una casa d’acollida de Bogotà reben la invitació de tancar els ulls i imaginar la vida d’una companya fictícia anomenada Alis.

Una incitava de DocsBarcelona

El Documental del Mes sorgeix d’una proposta del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona nascuda el 2004 en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, que buscava estendre festival arreu del territori al llarg de tot l’any. L’ objectiu és apropar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental a les sales. El Documental del Mes estrena cada mes una pel·lícula documental de qualitat de temàtica i procedència diversa, a més de 70 sales de Catalunya, l'Estat espanyol, Xile i Colòmbia.

Darrera actualització: 14.02.2024 | 14:34