Caldes amb el Dia Mundial dels Drets dels Infants

Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 09:00

L’Ajuntament de Caldes es fa ressò del manifest publicat pel Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya en motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants

Avui 20 de novembre es celebra el Dia Universal dels Drets dels Infants, per aquest motiu l’Ajuntament de Caldes de Montbui ha volgut fer-se ressò del manifest publicat pel Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC) en defensa dels drets dels infants i adolescents.

El Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC) és un òrgan col·legiat consultiu i de participació format per una cinquantena d’Infants i adolescents d’arreu de Catalunya d’entre 9 i 17 anys. Les seves funcions són, entre d’altres, representar el interessos dels infants i els adolescents de Catalunya, fer propostes als organismes competents i opinar sobre aquelles propostes que afectin als infants. Enguany el Consell compta amb dos calderins, Laia Farràs Coll, secretària adjunta del CNIAC, i Ronny Daniel Cervallos Valencia, vocal de l’assamblea del CNIAC.

Manifest en relació a la Covid-19

El Manifest que enguany ha redactat el Consell amb col·laboració dels Consells Territorials, s’ha centrat en la visió d’infants i adolescents en relació a la Covid-19, reivindicant el seu dret a la informació de les mesures preses pels governs i a la demanda de participació per donar conèixer les preocupacions d’alguns infants i adolescents.

El document contempla la valoració de l’adaptació de les escoles a la situació, com infants i adolescents han vist les mesures de seguretat preses, els sentiments que la pandèmia ha aflorat i com van viure el confinament i les fases de desconfinament. Fruit de totes aquestes valoracions, el manifest conclou amb una sèrie de demandes de millora.

Podeu consultar el Manifest sencer als documents adjunts, també en format adreçat a infants de 3 a 7 anys, i a les xarxes socials del CNIAC: @cniacat / https://pdia.blog.gencat.cat/

 

Premis al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència

En motiu del Dia Mundial dels Drets dels Infants, el CNIAC fa cada any l’entrega de premis al Reconeixement a la Infància i Adolescència. Degut a la situació de pandèmia, aquest any en comptes de fer-se presencialment es farà de forma virtual i es podrà seguir en directe demà dissabte 21 de novembre a les 17:30h a través del canal de Youtube @TREBALLCAT.

 

 

Darrera actualització: 20.11.2020 | 10:59