Caldes acull la caminada del cicle “A cent cap als cent”

Dimecres, 20 d'abril de 2022 a les 15:00

Caldes de Montbui ha acollit avui els grups de les caminades de la resta de municipis amb els quals comparteix les passejades aquesta temporada: Pineda de Mar, Santa Margarida I els Monjos i Vilafranca del Penedès

El municipi termal ha estat avui l’amfitrió de la caminada dels grups amb que comparteixen les passejades aquesta temporada: Vilafranca del Penedès, Pineda de Mar i Santa Margarida i els Monjos, una caminada en la que també hi han participat l’alcalde Isidre Pineda i la regidora de Gent Gran Activa Núria Carné que han donat la benvinguda a les persones participants a la seva arribada al poble i han compartit el trajecte.

Els grups participants han arribat en autocar a Caldes i han anat al Parc de Can Rius des d’on han iniciat la caminada a les 10 del matí. D’aquí han anat al Poblat iber de Torre Roja I a la zona natural del Pinatar des d’on han iniciat la tornada per la carretera C-1413a fins a la plaça de la Font del Lleó on han visitat les Termes romanes. La passejada ha finalitzat pels volts de la 1 del migdia.

La passejada calderina, en la que hi han participat un centenar de persones entre els 4 municipis que integren el programa (Caldes de Montbui, Pineda de Mar, Vilafranca del Penedès i Santa Margarida i els Monjos), ha transcorregut per pistes amples i camins de sender per un tram curt del PR C-9 pel que fa al trajecte d’anada i part de tornada, i pel GR-97.2 pel que fa a la tornada, amb parada final al nucli romà. Un recorregut de 6,5 km amb pujades esglaonades i de nivell mig amb algunes aturades.

El programa “A cent cap als cent”

"A cent cap als cent" és un programa del cicle de passejades adreçades a la gent gran que pertany al Programa esportiu local d'activitats d'esport, salut i qualitat de vida de la Diputació de Barcelona. En el marc d'aquest cicle la Diputació i ajuntaments de la província de Barcelona, com el de Caldes de Montbui, conviden a les persones a partir de 60 anys a participar d’aquesta iniciativa que promou l'intercanvi entre municipis i que fomenta l'afició a les caminades, així com les relacions interpersonals en un ambient natural adaptable a les necessitats de cada participant.

Aquesta és quarta i darrera sortida que fa el grup de les caminades de Caldes en aquest cicle i en aquesta ocasió n’és el municipi amfitrió. La primera caminada es va fer a Pineda de Mar el passat 1 de desembre, la segona va ser a Vilafranca del Penedès el 26 de gener i la tercera va ser el 6 d’abril a Santa Margarida i els Monjos. La caminada d'avui a Caldes estava prevista pel passat 9 de març, però es va haver d'anul·lar a causa de la pluja.

En les darreres dues caminades, els membres del grup calderí utilitzen uns paravents identificatius de la vila termal que els va lliurar la regidoria de Gent Gran Activa de l’Ajuntament el passat 2 de març.

 

 


 

Darrera actualització: 20.04.2022 | 19:23

Imatges