Brou termal embotellat a Caldes de Montbui

Dijous, 19 de novembre de 2020 a les 14:00

Caldes de Montbui impulsa el llançament del brou ecològic embotellat i elaborat amb aigua termal de la Font del Lleó, i el suma als productes singulars i d’arrels calderines de la botiga de Thermalia

Carme Germà, regidora de Turisme i Termalisme

Núria Carné, regidora de Comerç i Consum

Esteve Garriga, propietari de Can Garriga (empresa productora i embotelladora)

Coincidint amb el llançament del brou termal, s’activa una campanya amb Shop in Caldes – Compra a Caldes: bescanvieu tres tiquets de compra en establiments de proximitat per una ampolla de caldo i una bossa de compra amb la marca del comerç local

La situació de crisi sanitària ha obligat al municipi a cancel·lar la que hauria estat la 35a Fira de Nadal, que s’havia de celebrar el 28 i 29 de novembre. Un dels principals trets tradicionals i singulars de la fira calderina és la repartició de brou termal. A aquesta tradició, L’Oficina de Turisme i el Museu Thermalia no hi han volgut renunciar i, per primer cop, la botiga del museu oferirà brou ecològic termal embotellat.

El brou ha estat presentat avui, amb la regidora de Turisme i Termalisme, Carme Germà, la regidora de Comerç i Consum, Núria Carné, i el gerent de Can Garriga, Esteve Garriga (empresa que elabora i embotella el caldo calderí).

 

Dos tipus de caldo artesanals, amb productes ecòlogics, frescos i de proximitat

L’Oficina de Turisme i el Museu Thermalia aposten per mantenir la cocció del tradicional brou de Nadal que sempre ha estat l’essència de la Fira de Nadal i gestionar-ne la seva venda a la botiga del museu calderí. La idea és poder-lo oferir embotellat i començar a comercialitzar-lo el divendres dia 27 de novembre, coincidint amb l’encesa de les llums de Nadal i la sonorització dels carrers de Caldes per a la campanya nadalenca.

S’elaboraran dos tipus de brous termals, un amb carn i verdures i, l’altre, amb només verdures. El brou serà elaborat de forma artesanal amb aigua termal de Caldes de Montbui i productes ecològics frescos, de qualitat i 100 % naturals, amb la corresponent certificació homologada.

A través d’aquesta iniciativa es pretén conservar l’essència de la Fira de Nadal a l’espera de la propera edició.

 

Els comerços de proximitat us conviden a tastar el brou termal

Thermalia i la Taula de Comerç participen en una promoció conjunta: per cada 3 tiquets de compra en comerç calderí de proximitat, podreu recollir una ampolla de brou termal dins d’una bossa de la marca comercial calderina “Shop in Caldes, Compra a Caldes”. La campanya serà del 27 de novembre 2020 fins al 5 de gener de 2021 i fins esgotar existències. Es calcula repartir 620 litres de brou termal. Elaborat00

% naturals

La darrera edició de la Fira de Nadal, que es va celebrar el 2019, va rebre la visita d’unes 30.000 persones i amb el repartiment de més de 10000 racions de brou termal elaborat en l’olla més grossa de Catalunya, de 1,5 m de diàmetre, amb una capacitat de 1.500 litres, i cuit amb foc de llenya.

 

Darrera actualització: 19.11.2020 | 14:20