Arrenca la 8ena edició del Nervi Jove

Dimecres, 3 de febrer de 2021 a les 00:00

Les principals novetats d’enguany són el format de l’assemblea virtual i l’import que destina l’Ajuntament a aquest projecte de pressupostos participatius de joventut, que es divideix en el bloc d’activitats i el d’inversions

Un any més, la regidoria de Joventut posa en marxa el Nervi Jove, el projecte de pressupostos participatius de joventut de Caldes de Montbui en aquest any tan especial en què exercir la democràcia participativa continua éssent tan important. I ho fa dividint l’import de, 12000€, en dos blocs: 6000€ per destinar a activitats proposades pel jovent, i 6000€ més destinats a inversions i compres per a millorar els espais públics destinats al jovent. Així doncs, el jovent de Caldes d’entre 12 i 30 anys podrà, com en anys anteriors, proposar i escollir activitats del seu agrat, i també, com a novetat, podrà proposar la compra de materials o elements que millorin els espais públics que interessen al jovent que viu al poble. Les propostes poden ser individuals o de grup i les ha de preparar el propi jovent, amb l’ajut de la regidoria de Joventut. D’aquesta manera, la juventut calderina s’implica tant en la decisió d’una part del pressupost jove, com en la tasca organitzativa que comporta el procés participatiu.

Procés participatiu

La participació al Nervi Jove, que es reserva al jovent calderí d’entre 12 a 30 anys, es pot exercir liderant una proposta o bé votant per a escollir-ne una.

Per liderar i proposar una activitat cal presentar la proposta omplint una de les butlletes que hi ha a l'Espai Jove El Toc, als instituts i al web municipal..

Les propostes presentades, que han de ser respectuoses i tolerants, valorables tècnicament, viables econòmicament, possibles i realistes, poden referir-se a activitats puntuals o amb continuïtat en el temps. El pressupost destinat al bloc d’activitats disposa d’un total de 6000€, amb un màxim de 600 euros per activitat.

Les propostes d’inversions per a la compra de materials o mobiliari disposen d’un màxim de 6000€ en total, fins esgotar el pressupost.

Les propostes, que s’ha de trametre abans del 19 de febrer, es poden presentar a través de les bústies Nervi Jove ubicades a l'Espai Jove El Toc o als instituts; es poden entregar a les a les dinamitzadores al pati dels instituts, enviar per WhatsApp al número 674 323 578, o per correu electrònic a eltoc@caldesdemontbui.cat o bé fer-les arribar mitjançant el formulari web.

El Nervi Jove és una iniciativa de la regidoria de Joventut

El projecte Nervi Jove, pressupostos participatius joves, és una iniciativa del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Caldes de Montbui. És per això que el procés de participació i la gestió de les propostes escollides estarà tutelat en tot moment per el Departament de Joventut de Caldes de Montbui en compliment de les seves funcions, a fi de garantir el correcte desenvolupament de les mateixes.

 

 

Darrera actualització: 05.02.2021 | 10:08