Aprenem més sobre els geotresors

Dijous, 13 de març de 2014

A la tercera sessió del Consell d’Infants d’aquest curs, els joves aprenen més sobre els gesotresors jugant a una geocerca real a l’entorn de Caldes i ens expliquen la seva experiència al web de l’ajuntament.

Els infants de Caldes, representats en el Consell estan creant una geocerca en la qual amagaran una guia turística de Caldes amb les coses que ells volen explicar a les persones que vulguin jugar a la Geocerca del Consell d'Infants. Per això, han respòs a classe amb els seus companys el qüestionari sobre el poble de Caldes de Montbui: “A l'alçada dels nostres ulls”.

En la darrera sessió del Consell, i acompanyats per la regidora de Participació ciutadana de Caldes, M. Pilar Aznar els infants han tingut l'experiència de jugar a una geocerca que algú altre ha creat i ens expliquen ells mateixos l’experiència:

10 de març de 2014-03-13. 17.30 h. “La Marta i la Núria anoten a la llista d'assistència els consellers que arriben i ens donen una etiqueta amb el nom. Mentre acaben d'arribar els companys preparem el mural que ens ha d'ajudar a fer la dinàmica per posar en comú els qüestionaris dels geotresors... Avui, per aprendre més sobre els geotresors anirem a cercar un tresor que està amagat per l'entorn de Caldes. Tot seguit descriurem els passos que vam seguir per fer la geocerca:

1. El primer que hem de fer és descarregar-nos l'aplicació de geocaching per tal que puguem veure els tresors amagats a la zona. La nostra tauleta tenia el sistema Android. També es pot fer servir un mòbil. Per Android recomanem l'aplicació gratuïta c:geo (https://play.google.com/store/apps/details?id=cgeo.geocaching). Per iphone trobareu l'aplicació oficial, de pagament, geocaching (https://itunes.apple.com/app/geocaching/id292242503?mt=8).

2. Entrem dins de l'aplicació i cliquem dins de Nearby perquè ens aparegui la llista amb els geotresors que tenim al voltant. Hem escollit un que es diu Entorns de Sentmenat “Sant Miquel de l'Arn” i ens indica que està a 1,24km.

3. Entrem dins de la informació del geotresor que volem trobar i observem que ens dona la informació següent: nom, tipus de tresor (si és tradicional, o per pistes, etc.), mida (ens posa que és petit), distància, i coordenades.

4. Activem el navegador de GPS i anem seguint les indicacions que ens porten a on està amagat el tresor.

5. Un cop hem arribat al lloc on, d'acord amb les indicacions del GPS, busquem el tresor. Triguem molt poc a trobar-lo.

6. Descobrim què conté el contenidor (que és un tupper); objectes petits, unes xapes, una maquineta, unes figures, i com un cromo.

7. Escrivim una nota a la llibreta de registre que hem trobat amb el tresor, i on tothom que troba el tresor escriu alguna cosa.

8. Normalment la persona que ha “caçat” el tresor ho fa saber al Web www.geocaching.com, lloc especialitzat de les geocerques i on es publiquen els tresors que es poden trobar, es registren les recerques dels tresors i on el caçadors de tresors poden expressar les seves impressions sobre el tresor trobat, afegir fotos, comentaris, etc. Això ens queda pendent per la propera sessió.

Quan arribarem a l'Ajuntament reflexionem sobre l'experiència:. Ha estat una activitat divertida per l'aventura d'anar a buscar el tresor, però un cop trobat ha estat una mica desapassionant trobar que els objectes estaven fets una mica malbé.

A diferència d'un tresor que puguem amagar nosaltres en algun lloc (l'Ainara ens explica que amb motiu de les obres a l'Escola Pia han guardat alguns objectes de l'escola), aquests tresors els podem trobar perquè les coordenades geogràfiques on el tresor està amagat es publiquen als llocs webs especialitzats per tal que els caçadors d’amagatalls puguin emprendre la recerca”.

Gràcies, als consellers i conselleres Ivan Barroso, Ona Casajuana, Marta Rodríguez, Núria Castells, Marina Villalbilla, Laia Balart, Marco Olivares, David Jurado, Edgar Barroso, Lara Vila, Albert Fugardo, Carles Marès, Gines Carceles, Paola Espadalé, Ainara Lama i Bernat Montañá; a la regidora M. Pilar Aznar i a Begonya Ruiz, tècnica de Participació de l’ajuntament de Caldes.

Darrera actualització: 13.03.2014 | 10:24