Albert Masat lliura documentació històrica a l’Ajuntament

Divendres, 22 de novembre de 2019 a les 00:00

El músic i compositor Albert Masat fa un lliurament de diferents materials, entre ells partitures composades per ell, a l’Arxiu Històric Municipal de Caldes de Montbui

Albert Masat i Roca es va trobar ahir amb l’alcalde, Isidre Pineda, i la regidora de Patrimoni i Memòria Local, acompanyat de familiars del músic calderí, per fer una cessió a l’Arxiu Històric Municipal de documents de valor per al municipi que fins ara ha custodiat ell.

La cessió inclou partitures de sardanes composades per ell, un petit llibre del qual n’és l’autor i que va il·lustrar la seva néta i un llibre dels inicis de la Cobla dels Trovadors. També ha donat a l’Històric materials heretats del seu pare, com ara partitures fotocopiades de la música del Ball de Plaça que tradicionalment té lloc durant la celebració del Sant Antoni calderí

Trovadors, Albirant la primavera, El Martí del quiosc, El petit Cendra, L’aplec de Masats, L’avi Zara, La revessa del barri, Mainda calderina i Mon bressol són sardanes i músiques per a cobla escrites pel calderí Masat.

Masat va col·laborar en la recuperació de les partitures del Ball de Plaça

Albert Masat va col·laborar l’any passat en la recuperació de les partitures del Ball de Plaça de Sant Antoni, fet que va donar lloc a la inclusió de música de cobla en directe durant l’acte popular que aplega milers de calderins a la plaça de la Font del Lleó.

Per encàrrec de l’Ajuntament i de la Facultat de Sant Antoni, la musicòloga Imma Cuscó i el músic Andreu Brunat van investigar i recopilar el material existent sobre les diferents versions i variants d’aquesta coneguda i tradicional música catalana. A aquest projecte Masat, que havia interpretat la música del Ball de Plaça amb orquestrina, va oferir fins a tres versions de la composició musical. També va col·laborar el músic Daniel Gasulla, qui va facilitar informació sobre els arxius de la cobla.

Darrera actualització: 22.11.2019 | 13:07

Imatges

Masat i acompanyants fent la cessió de documents a l'alcalde i la regidora de Patrimoni