Al maig comencen les obres del pas inferior de la C-59, a l’alçada del Cementiri

Dilluns, 26 d'abril de 2021 a les 19:00

El Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat Caldes de Montbui per anunciar l’inici de les obres del pas inferior de la C-59 que uneix el carrer de Bigues amb el camí del Cementiri

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha anunciat l’inici de les obres de construcció del pas inferior per a vianants i ciclistes en l’accés a la C-59 des del carrer de Bigues. El projecte, la contractació del qual se signa aquesta setmana per començar les obres a principis de maig, contempla també la inclusió d’un tercer carril per al gir a l’esquerra en sentit nord i de carrils d’acceleració i d’alentiment. Els treballs tenen un termini d’execució de 10 mesos i un pressupost d’adjudicació de 800.000 euros.

El pas inferior de la C-59 és una històrica reivindicació municipal que soluciona la comunicació entre el centre urbà i el Cementiri Municipal i entorns. El director general d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, s’ha traslladat avui a Caldes de Montbui per compartir l’anunci de l’inici de les obres amb l’alcalde, Isidre Pineda. A la reunió han assistit també el regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Jaume Mauri, la portaveu del govern, Núria Carné i el subdirector general d’Infraestructures, Pedro Malavia.

Es recupera el gir a l’esquerra per entrar a Caldes des del c. Bigues

El projecte contempla la construcció d’un vial de 360 metres de longitud per a vianants i ciclistes que connectarà amb el pas inferior. D’aquesta manera, a més de facilitar l’accés a peu o en bici al Cementiri Municipal, es promou també la mobilitat sostenible amb els barris extraurbans de Can Regasol i Els Lledoners.

En paral·lel, es fa possible el gir a l’esquerra des de la C-59 per entrar al municipi pel carrer de Bigues. Es recupera així una de les entrades a la trama urbana, fer que permetrà descongestionar les existents.

Aquest projecte se suma al pas soterrat fet l’any 2019 per accedir al polígon industrial La Borda. Els dos accessos salven la barrera geogràfica dins el terme municipal que suposa la C-59 i afavoreixen la mobilitat sostenible, a peu o en bicicleta.

Darrera actualització: 26.04.2021 | 19:09