Ajuntament i CDIAP renoven conveni per a la millora del servei i el manteniment de la seu del centre a Caldes

Dimecres, 14 de juliol de 2021 a les 11:00

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç renova per quatre anys més el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament que incorpora una dotació de 7000€ pel manteniment del centre a Caldes

L’Ajuntament i el CDIAP Caldes (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç) renoven, per quatre anys més i fins el 31 de desembre de 2024, el conveni de col·laboració que mantenen ambdues entitats. Com a novetat, el nou conveni incorpora una dotació de 7000€ per part de l’Ajuntament que es destina al manteniment del centre i a la permanència del servei a Caldes amb l’objectiu de facilitar l’accés d’aquests serveis a les famílies del municipi.

L’alcalde Isidre Pineda, la directora del CDIAP Caldes Carme Pàmies, el regidor de Serveis Socials Pep Busquets i la Secretària del Consell Rector de la cooperativa CAPIVO SCCL (Centre d’Atenció a la Primera Infància del Vallès Oriental) Gemma Massana han presentat aquesta tarda en roda de premsa els trets principals del conveni.

Dades d’atenció a la primera infància durant el primer semestre del 2021

En els primers sis mesos del 2021, el CDIAP Caldes ha atès 60 infants calderins dels 201 casos atesos en total, el que representa que un 29,85% dels casos corresponen a famílies calderines.

Pel que fa a casos nous d’aquest any (primeres visites) d’un total de 109 casos, 32 corresponent as famílies calderines, el que suposa un 29,36%.

Pel que fa als casos en llista d’espera de ser atesos, del total de 29, 8 corresponen a infants calderins, el que suposa un percentatge del 27,59%.

Objectius del conveni

L’objectiu del conveni de col·laboració és la prevenció, la detecció i derivació de possibles alteracions en el desenvolupament dels infants que assisteixen a les escoles bressol municipals. Aquest programa es concreta en reunions per a l’intercanvi, seguiment i assessorament entre l’equip educatiu de les escoles bressol i els professionals del CDIAP, i a través de l’observació directa dels infants a l’aula.

L’origen d’aquest conveni es remunta a l’any 2012 quan la Junta de Govern Local del 27 de gener va aprovar un conveni de col·laboració entre el CDIAP Caldes de Montbui i l’Ajuntament de Caldes de Montbui. La valoració de la col·laboració ha estat molt positiva, motiu pel qual pel el conveni de col·laboració s’ha anat renovant en cursos posteriors fins a l’actualitat.

Amb motiu de la finalització de la vigència del conveni actual aquest curs, tant el CDIAP Caldes com l’Ajuntament volen continuar aquesta col·laboració i ampliar-la amb una aportació econòmica de l’Ajuntament que cerca de forma prioritària que aquest servei d’atenció infantil romangui a Caldes de Montbui en benefici del gran nombre de famílies del municipi que necessitin dels seus serveis. L'aportació municipal, en el marc del conveni és de 7000 €

Finalitats del conveni

- Col·laborar amb els professionals de les Escoles Bressols municipals perquè puguin detectar possibles alteracions en el desenvolupament dels infants, diferenciant els patrons/conflictes, propis del desenvolupament dels que poden representar una dificultat mes seriosa.

- Orientar, assessorar i clarificar dubtes a l’equip de professionals de l’escola, en aquells casos que presenten dificultats en el seu desenvolupament.

- Fer seguiment conjunt dels infants en els que es detecti alguna dificultat, per ajudar a millorar la comprensió de las seves capacitats, dificultats i necessitats i per donar eines a l’escola per tal de afavorir el seu desenvolupament i el seu benestar. En el cas de que es vegi necessari, pensar amb les educadores la forma de transmetre a la família les dificultats que presenta l’infant i com ajudar- lo.

- Aquest seguiment inclourà la valoració dels casos que podria ser convenient que es derivessin al CDIAP o altres professionals i/o serveis.

- Orientar a les educadores en el treball que cal fer amb els pares per la derivació al CDIAP en aquelles famílies que ho requereixin.

- Pensar conjuntament en l’organització de l’atenció que pugui ser més adequada en cada cas i en la manera de portar-ho a terme a l’Escola Bressol

- Mantenir a Caldes de Montbui una seu física del Centre d’Atenció a la Primera Infància amb l’objectiu de facilitar l’accés d’aquests serveis a les famílies del municipi.

Què és el CDIAP?

El CDIAP Caldes és un servei creat l’any 2008 que forma part de la Xarxa de Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç de Catalunya i manté un concert amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat A més de Caldes de Montbui, el seu àmbit d’actuació geogràfica compren els municipis de Bigues i Riells, Castellterçol, Castellcir, Granera, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Feliu de Codines i Sant Quirze de Safaja.

Des l’any 1985 aquesta zona fou atesa pel CDIAP de Granollers, i en el moment de la creació del CDIAP Caldes, part de l’equip de Granollers passa a formar part de l’equip del nou CDIAP Caldes amb la intenció que el servei que ofereixi el nou CDIAP tingui la mateixa qualitat i parteixi de l’experiència acumulada durant tots aquests anys en aquesta zona.

El CDIAP és un servei especialitzat que té per objectiu la prevenció, la detecció i el tractament dels trastorns del desenvolupament i que ofereix una assistència dirigida a l’infant i la seva família i que atén als infants que presenten trastorns del desenvolupament o es troben en situació de risc de presentar-ne.

Amb aquest finalitat disposa d’un equip interdisciplinari de professionals especialitzats en primera infància format per treballadora social, neuropediatra, psicòlegs, pedagogs, logopedes i fisioterapeutes.

 

Darrera actualització: 14.07.2021 | 11:34

Imatges