Aillament acústic en un punt de la C-59 al seu pas per Caldes

Dilluns, 27 de juliol de 2020 a les 00:00

Els treballs consisteixen en la col·locació d’una pantalla de formigó fonoabsorvent de 52m de longitud i 2m d’alçada, que aïlla tant visualment com acústica la carretera de les cases que hi ha en aquella zona

La barrera acústica va col·locada concretament al punt quilomètric 14+400 de la C-59 al seu pas per Caldes de Montbui, uns metres per sobre de la rotonda de l’entrada central del municipi, que hi ha a l’encreuament de la C-59 i la C-1415b.

Es tracta d’un tram de pantalla de 52m de longitud i 2m d’alçada, dimensions que, d’acord amb l’estudi acústic fet a la zona, es consideren necessàries perquè els nivells de soroll que reben els habitatges d’aquella zona es mantinguin per sota del llindar màxim que preveu la Llei 16/2002 de Protecció contra la Contaminació Acústica.

Les obres, que realitza l’empresa Cosplan, les va adjudicar el passat mes de febrer l’empresa pública Infraestructures.cat juntament amb unes altres obres de construcció de barrera acústica que es realitzen a la N-150 a l’alçada de Terrassa. El cost d’adjudicació del conjunt, que inclou l’estudi acústic dels habitatges de construcció anterior al 2002, és d’uns 300.000€. Els treballs, que tenen un termini d’execució de 7 mesos, van començar a Caldes a finals de juny i es es preveu que acabin aquest estiu, tot i que els treballs d’acondicionament es puguin allargar més enllà.

La realització dels treballs requereix talls de circulació puntuals del carril de baixada direcció Barcelona, amb la conseqüent circulació intermitent de vehicles que regula el mateix personal de les obres.

Darrera actualització: 27.07.2020 | 12:26

Imatges