Adjudicada la redacció del projecte constructiu de l’Institut escola el Calderí - Pic del Vent

Divendres, 3 de setembre de 2021 a les 10:00

Un cop escollit el projecte, el calendari previst és que a principis del 2022 es pugui tenir el projecte executiu i que les obres de construcció comencin a mitjans de l’any que ve

L’Ajuntament ha adjudicat la redacció del projecte constructiu i de direcció d’obra de l’ampliació de l’Institut escola el Calderí-Pic del Vent. La proposta escollida és la de l’equip format per l’UTE Jordi Adell, Júlia Nabona i Joan Ramos Pascuets, que és la que va obtenir més puntuació al final de tot el tràmit. L’adjudicació, aprovada a la sessió de la Junta de Govern Local del 3 d’agost, encarrega la redacció del projecte a aquesta empresa per un import de 139.150 euros, IVA inclòs.

El jurat, reunit el 16 de juny, va estudiar les tres propostes presentades i va optar per la proposada per aquesta empresa per la senzillesa i la simplicitat de la solució, la distribució del programa i el detall i el rigor en l’estudi econòmic que acompanya la proposta. En concret, el jurat valora molt favorablement l’àgora central que contempla el nou edifici que permet agrupar l’accés dels alumnes d’infantil i de primària en un únic espai. També consideren molt positiu el projecte de construcció amb mòduls prefabricats perquè és un sistema adaptable i fàcilment modificable.

L’elaboració del projecte constructiu ha comptat fins ara amb la participació de la comunitat educativa. En una primera fase, els representants dels dos centres educatius van definir els espais del centre que més s’adequarien a les necessitats i al projecte educatiu de cada escola. Posteriorment, representants de les famílies i dels equips directius de cada centre educatiu van participar també en la mesa de contractació de l’equip redactor. Finalment, en una tercera fase, la comunitat educativa s’ha reunit amb l’empresa redactora del projecte per millorar-lo abans de l’elaboració de l’avantprojecte.   

Un cop formalitzada l’adjudicació, el calendari previst és que a finals de setembre es pugui disposar ja de l’avantprojecte i que a principis de l’any que ve es pugui aprovar el projecte executiu del nou centre, amb el vistiplau de totes les administracions. D’aquesta manera, durant el primer trimestre del 2022 es podria iniciar el procés per licitar l’obra i el treballs de construcció es preveu que puguin començar a mitjans de l’any vinent. El cost total de construcció del nou centre educatiu és de 2,2 milions d’euros, dels quals, un 15% del cost l’assumeix l’Ajuntament de Caldes de Montbui i el 85% el finança la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 03.09.2021 | 09:57