Actualització de comunicats del CECAT

Divendres, 8 de gener de 2021 a les 08:40

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha comunicat que s’activen el Pla especial d’emergències per nevades en fase d'alerta i el Pla especial d’emergències per risc en fase d'alerta, en base a les previsions metereològiques

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s’actualitza la situació de prealerta del Pla especial d’emergències per nevades (NEUCAT) en fase de prealerta i s’activa el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalaunya (VENTCAT) en fase d'alerta.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que s'amplia la previsió de nevades per avui a la meitat sud, a on es poden acumular gruixos superiors als 5 cm per sobre dels 600 metres i de més de 10 cm per sobre dels 900 metres. Pot haver precipitació en forma de neu fins al nivell del mar. Per dissabte s'ha avançat l'inici del nou episodi de nevades cap al migdia i per diumenge s'espera que les nevades arribin a tot el territori a partir de primera hora del matí.

Demà dissabte, bufarà fort vent de component est, amb ratxes que poden arribar a 20 m/s a la zona litoral central, des de la comarca de la Selva fins al Baix Camp i estenent-se cap a la Catalunya Central. La distribució geogràfica del fenomen dins de la zona avisada serà extensa. L'afectació pot continuar probablement fins diumenge.

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades a l'enllaç http://interior.gencat.cat/nevades i per risc de vent a l’enllaç http://bit.ly/28XQxSN

 

Més informació:

- Predicció i SMP: http://www.meteo.cat/prediccio/general

- Predicció municipal: http://www.meteo.cat/prediccio/municipal

- Incidències viàries: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm

- Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat

- Consells d'autoprotecció per a la població: http://interior.gencat.cat/ventades

 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

@emergenciescat

#protecciocivil

Policia Local

Instagram: @PoliciaCaldesMo

 

Darrera actualització: 08.01.2021 | 15:00