Activat el Pla INUNCAT en fase d’Alerta a Caldes de Montbui

Divendres, 3 de setembre de 2021 a les 12:30

La previsió de fortes tempestes per les properes hores, amb especial intensitat als municipis de la meitat Nord-Est de Catalunya, ha fet activar el Pla INUNCAT en fase d’Alerta

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i Protecció Civil han activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA als municipis de 8 comarques, entre els quals Caldes de Montbui, per la previsió de tempestes fortes durant les properes hores.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), s'esperen precipitacions que poden superar el llindar de 20 mm en 30 minuts a gairebé tot el país, amb especial intensitat a la meitat Nord de Catalunya i sobretot al quadrant Nord - Est (comarques de Catalunya Central i Girona). Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa o pedra. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona afectada serà de caràcter local.

L’alerta, emesa pel CECAT, demana una atenció especial als municipis de les comarques del Vallès Oriental, Osona, el Baix Empordà, la Selva, el Gironès, el Pla de l'Estany, la Garrotxa i el Ripollès, on els models meteorològics preveuen més intensitat en la precipitació.

En aquest sentit, s’han activat efectius de Protecció Civil i dels Bombers Voluntaris de Caldes de Montbui. Paral·lelament, des de la Policia Municipal es recomana als ciutadans molta precaució en cas de pluja intensa i no circular amb els vehicles en zones on hi hagi acumulació d’aigua. També es demana evitar estacionar els vehicles en zones inundables o en carrers amb un pendent molt pronunciat.

Darrera actualització: 03.09.2021 | 12:50