Les Jornades Gastronòmiques de les Cireres han aconseguit la major demanda de menús inspirats en aquesta fruita dels últims anys. La combinació de sopar i concert als restaurants de Caldes ha tingut una excepcional acollida per part de la ciutadania i ha atret multitud de visitants.
Els plats cuinats amb cireres han estat més sol•licitats que mai, segons coincideixen la majoria dels restauradors que han participat en la setena edició de les jornades. Pendents d'una trobada que es farà al setembre per valorar els resultats d'enguany i començar els preparatius de la vuitena edició, les primeres impressions apunten a que les novetats introduïdes en les jornades han afavorit la participació de molta més gent de la vila i de fora.
Les principals aportacions d'aquesta setena convocatòria per menjar cireres primerenques calderines cuinades de mil maneres han estat ampliar les dates de les jornades (van començar el 22 de maig i han acabat l'11 de juliol) i afegir concerts en directe als menús que oferien els restauradors calderins. L'Escola Municipal de Música Joan Valls ha estat l'encarregada de l'organització dels concerts.
Al rècord d'assistències per menjar plats fets amb cirera, cal sumar el rècord aconseguit en el concurs "Cerquem els millors golafres de cireres". El guanyador del certamen celebrat el passat 13 de juny va aconseguir menjar 30 peces, xifra que no s'havia aconseguit fins ara.
A banda, la cirera calderina ha estat l'excusa perfecta per a molts per descobrir els atractius turístics de la vila artística i termal.
Oficina de Turisme de Caldes de MontbuiTel. 93 865 41 40a/e: thermalia@caldesdemontbui.cat www.visiteucaldes.cat