A Caldes, cauen les venes dels ulls (amb v)

Dilluns, 8 de juliol de 2019 a les 00:00

L’exposició “Cauen les venes dels ulls” fa una crida d’atenció sobre la diversitat de gènere i ens acosta a la història de Carmen, una persona que no s’identifica com a dona ni com a home

L’Espai Jove El Toc va acollir divendres passat una exposició tan efímera com impactant i reveladora titulada “Cauen les venes dels ulls”, el protagonista de la qual és Carmen, qui reivindica l’existència d’altres formes de gènere més enllà de la masculina o la femenina.

En el camí de traslladar al llenguatge tota l’existència humana es perden infinitat de matisos i definicions alternatives. Això evidencia aquesta mostra, dedicada al + del moviment LGTBI+.

+ és l’oportunitat de no sentir-se home, ni dona, ni lesbiana, ni gay, ni transexual, ni bisexual ni intersexual. És la llibertat de ser més enllà de les opcions que ens dona el llenguatge.

En aquest sentit, els organitzadors han volgut que les paraules del títol de l’exposició acompanyessin aquesta simbologia transgressora de l’activitat, utilitzant venes i no benes i en al·lusió a la sang i al codi genètic que defineix als éssers vius.

 

Tots els camins porten a la igualtat

A la presentació d’aquesta exposició i al debat que la va acompanyar van assistir les regidores de Joventut, Laia Cuscó, i de la nova regidoria d’Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+, Ángeles Llive, els dos departaments implicats en l’acció.

Aquest acte ha estat liderat per la regidoria d’Igualtat amb l’Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona. La nova regidoria, amb la voluntat de donar esperit transversal al treball per la igualtat, va comptar amb l’acompanyament de la regidoria de Joventut.

La coordinació de les dues regidories i la selecció de l’espai (El Toc) ha estat un exemple del camí que inicia l’Ajuntament per implicar totes les àrees municipals en el camí cap a la igualtat.

Aquesta acció ha estat organitzada en el marc del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que se celebra el 28 de juny. El recorregut artístic i debat sobre la sexualitat no binària és una proposta de l’Associació Filigrana per la diversitat afectiva, sexual i de gènere, inclòs en el catàleg de recursos de la Diputació de Barcelona.

 

Perfils i/o etiquetes d’interès: #lgtbi

Twitter: @espaijoveElToc

Instagram: @eltoc

Darrera actualització: 08.07.2019 | 12:28

Imatges

Cauen les venes dels ulls