Es van servir unes 2.000 racions dels distints tasts i d’infusions o “pocions màgiques calderines” cuinades a l’olla gegant de 1.600 litres de capacitat, amb aigua termal i herbes aromàtiques de l’època romana.
El regidor de Promoció Turística, Isidre Pineda va fer ahir una valoració molt positiva d’aquest cap de setmana de l’Olla i la Caldera. El temps esplèndid ha fet que molta gent fes una escapada per gaudir de Caldes durant aquests dies de fira amb el fil conductor del termalisme.
L’augment de visitants respecte l’any passat ha estat considerable. L’organització considera que unes 7.000 persones han visitat la fira durant el cap de setmana. Com a exemple, el regidor ha destacat el fet que l’any passat el nombre de visitants a les jornades obertes del museu Thermalia fos entre les 400 i 500 persones i, en canvi, aquest any gairebé 2.000 persones han visitat l’exposició del Tricentenari, inaugurada el cap de setmana passat.
El campament dels “Miquelets” davant del museu ha tingut molt bona acceptació i ha ajudat a visualitzar i contextualitzar l’exposició.
D’altra banda, i pel que fa a la gastronomia es van servir unes 2.000 racions dels distints tasts i d’infusions o “pocions màgiques calderines” cuinades a l’olla gegant de 1.600 litres de capacitat, amb aigua termal amb herbes aromàtiques de l’època romana.
Aquesta ha estat una edició del Mercat de l’Olla amb accent internacional: va acollir també una mostra de l’elaboració i tast de la piazza Scima (pizza a l’estil romà) amb forn de llenya artesà, a càrrec de cuiners procedents de la població convidada de Lanciano, de la regió d’Abruzzo (Itàlia); i un tast de productes derivats de l’ànec amb un maridatge de vins catalans organitzat per l’Associació Amics d’Europa i el Comitè de Jumelage de la vila termal agermanada de Saint Paul Lès Dax.