3a sessió de co-disseny arquitectònic del procés participatiu d’habitatge jove

Dimecres, 8 de juliol de 2020 a les 17:00

Dimarts s’ha celebrat la tercera sessió del procés participatiu d’habitatge jove, la sessió de retorn amb la valoració de les propostes es farà al setembre

Informarem en breu de la data i hora de la sessió. Si teniu interès en participar ens ho podeu fer saber a través d’aquest formulari

La tercera i última sessió de debat d’aquesta primera fase participativa, ha possibilitat a joves i veïns que ho han desitjat fer propostes relatives a l’espai social o comunitari de l’edifici d’habitatge jove, preguntar-se de quina manera gestionar-ho i reflexionar sobre l’eficiència energètica dels habitatges i és que a la sessió ha assistit Gerardo Wadel, membre de Societat orgànica, especialista en l’anàlisi del cicle de vida dels edificis, en materials i en tecnologia de la construcció. El seu acompanyament ha permès la reflexió sobre alguns elements de la façana, i recollir noves propostes per part dels joves, com la possibilitat que els habitatges tinguin balcons.

 

Joves i veïns han estat acompanyats durant totes les sessions per ATRI (Agrupacions tàctiques de repoblament inclusiu) que són el grup d’arquitectes i professionals que hauran d’acabar de definir el projecte d’Habitatge Jove considerant les aportacions rebudes en totes les sessions de debat.

 

Un altre tema de treball important de la reunió va ser el de fer propostes relatives a quin tipus de lloguer hauria de considerar l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament per als joves que vulguin accedir a l’edifici d’habitatge públic. En aquest sentit, l’entitat Assemblea de Joves de Caldes va presentar una proposta molt elaborada de gestió en l'adjudicació del habitatges. Es tracta d’un mètode basat en un sistema de punts tenint en compte diferents criteris (renda, col·lectius i edat) amb un primer requisit obligatori, com és l’empadronament al municipi. El debat i la reflexió dels assistents va girar entorn, a la importància de què els col·lectius amb necessitats especials tinguin preferència d’accés, i de l’altra banda a la necessitat de facilitar l’emancipació dels joves, dues realitats que es poden trobar sense que una sigui eliminatòria de l’altra.

La sessió va cloure amb l’acord que al setembre es realitzarà la sessió de retorn per explicar quina ha estat la valoració tècnica i política de les propostes recollides, quines s’han incorporat al projecte i de quina manera i quines no s’han pogut incorporar i per què.

Inscripcions a la sessió de retorn al setembre. Encara per definir dia i hora Formulari

Perfils i/o etiquetes d’interès:

Instagram: @eltoc

Facebook: ElTocespaijove

Twitter: @espaijoveElToc

#habitatgejove

#habitatgepúblic

#procésparticipatiu

Podeu consultar l’acta de la sessió a habitatgejovecaldes.cat.
 

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 15.07.2020 | 13:30