La pagesia calderina comparteix missatges positius per donar valor al sector

Divendres, 2 de juny de 2023 a les 00:00

“Cuidem la pagesia” és el missatge genèric que el sector agrícola i ramader de Caldes vol fer arribar a la ciutadania, en el marc d’una campanya de difusió que posa cara i veu a persones representatives d’ambdós sectors

“Cal portar el gos lligat, per no espantar el ramat” i “recull les seves femtes perquè són un focus d’infecció”; “Respecteu el que està creixent al camp. Hi ha una inversió en temps i diners”;  “Amb la nostra dedicació cuidem el Medi natural. Gaudim-ne tots”; “Si estimes la natura, respecta-la i no hi llencis deixalles”; “Els conreus no són zones de pícnic”; “Els productes de l’hort no s’agafen al passar”; “Ves pel camí, respecta les propietats privades”; “Respecteu els camps de conreu on treballem amb dedicació per poder-nos alimentar”; “Respectem el treball de la pagesia. Gràcies. Cuidem la pagesia perquè no tothom vol fer de pagès”. Aquestes són alguns dels missatges que representants dels sectors agrícola i ramader de Caldes adrecen directament a la ciutadania en un vídeo que es llança des de l’Ajuntament i que es difondrà tant a través del web municipal i de les pantalles que hi ha a diferents equipaments com des de les xarxes socials per tal de fer arribar al màxim de gent el missatge que resumeix el lema de la campanya: “Cuidem la pagesia”.

Les persones que llancen els missatges en primera persona són Noemí Tardio, de Cals Pastorets, Salvador Tantinyà del Mas la Torre del Negrell, en  Pau Vicente López i Rosa Mari Casino de Pau-Rosa Mari, Enric Ullà d’El Prat de Dalt, Andreu Puigdueta d’Hortiplan, i Joan Picanyol (pare i fill).

La campanya, que busca donar més visibilitat al sector, demanar el respecte per la feina que es fa  i sensibilitzar sobre la necessitat de cuidar aquest sector primari que ens alimenta i manté el territori, és una de les accions sorgida de la taula de treball entre el sector agrícola, hortícola i ramader de Caldes i l’Ajuntament creada a partir de la publicació el passat mes de gener de la Guia d’Agricultura, Horticultura i Ramaderia de Caldes de Montbui, i la presentació de la qual es va fer el 17 de gener.

La guia d’Agricultura, Horticultura i Ramaderia, una eina per conèixer productes agrícoles, hortícoles i ramaders locals, per posar en valor el sector primari, la proximitat, la temporada, la qualitat i vetllar pel medi ambient i l’alimentació saludable

La guía, que es pot trobar al web municipal, recull els contactes del directori d’Agricultura, Horticultura i Ramaderia: 23 explotacions, ordenades alfabèticament, amb la descripció de l’activitat que s’hi porta a terme i un telèfon de contacte. El directori del web inclou també l’adreça i la localització de la finca, imatges de l’explotació i dels productes que ofereix, noms i dades de contacte (e-mail i telèfons), presència a les xarxes socials i totes les actualitzacions que s’hi van incorporant. El directori es manté obert a noves incorporacions i s’actualitza constantment.

Darrera actualització: 09.06.2023 | 10:19