Programa de l'11 de Setembre a Caldes de Montbui

Dilluns, 5 de setembre de 2022 a les 10:00

Ajuntament i entitats recuperen el programa d’activitats de l’11 de Setembre habitual, amb l’acte institucional, l’actuació castellera, la ballada de sardanes i la marxa de torxes, entre altres

La programació d’enguany proposa activitats el dissabte 10 i el diumenge 11 de setembre i recupera totes les activitats que es van suspendre durant els anys de pandèmia. Castellers, Agrupació Sardanista i Caldes de Montbui per la independència són entitats que tradicionalment han participat de manera activa i que aquest setembre us conviden a col·locar els seus actes a l’agenda. A més, les corals calderines s’uneixen per actuar durant l’acte institucional del dia 11, a la plaça de l’Onze de Setembre, i amb cantaires de totes elles, interpretar Els Segadors i El Cant de la Senyera.

PROGRAMA

Dissabte 10 de setembre

18 h Actuació castellera

Colles: Castellers de Caldes de Montbui i Castellers de Sagrada Família

Lloc: pl. de la Font del Lleó

Organitza: Castellers de Caldes de Montbui

 

21 h Marxa de torxes per la independència  

Recorregut: pl. Catalunya, av. Pi i Margall, c. Asensi Vega, pl. de l’Església, c. del Forn, pl. de la Font del Lleó, c. Barcelona, pl. de l’1 d’octubre

Organitza: Caldes de Montbui per la independència 

 

21.30 h Ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa

Lloc: pl. de l’U d’octubre

Organitza: Agrupació Sardanista Calderina

 

Diumenge 11 de setembre

11 h Acte institucional.

Pilar de la senyera i ofrenes florals de l’Ajuntament i de la ciutadania

Lloc: plaça de l’11 de setembre

Organitza: Ajuntament de Caldes de Montbui

Col·laboren: Castellers de Caldes de Montbui, Corals de Caldes i altres entitats locals

 

11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya

El Parlament de Catalunya va declara l’11 de setembre com a Diada Nacional de Catalunya l’any 1980. L’11 de setembre commemora 14 mesos de resistència al setge que va patir la ciutat de Barcelona a la fi de la Guerra de Successió per la corona hispànica i a mans de les tropes de Felip V de Castella.

L’11 de setembre de 1714 la ciutat es va haver de rendir, iniciant-se aquí la submissió de Catalunya a la monarquia castellana i perdent els catalans les estructures d’Estat i les institucions que havia anat configurant des de l’Edat Mitjana.

Actes commemoratius tradicionals

Per commemorar la Diada Nacional, les entitats ciutadanes i els partits polítics fan ofrenes florals, la majoria als monuments de Rafael de Casanova. Alguns també fan ofrenes al Fossar de les Moreres, on van ser enterrats molts defensors de la ciutat de Barcelona morts durant el setge. També és habitual cantar l’himne Els segadors, penjar senyeres als balcons i organitzar altres activitats relacionades amb la cultura i folklore català.

L’11 de Setembre a Caldes de Montbui

A Caldes de Montbui és tradició celebrar la Diada a la plaça de l’11 de Setembre. Allà deixen les ofrenes florals partits i entitats i s’aixeca el Pilar de la Senyera (una actuació castellera en la que es construeix un pilar de persones i l’anxaneta desplega la bandera catalana). Segons els anys, unes o altres entitats proposen diferents activitats commemoratives.

Darrera actualització: 05.09.2022 | 10:15