Acaba el procés judicial per la titularitat de la plaça de Pau Surell

Dimarts, 17 de maig de 2022 a les 14:00

El Tribunal Suprem rebutja el recurs de cassació interposat per la Diòcesi de Terrassa contra la titularitat de la plaça de Pau Surell. Aquesta decisió judicial clou el procés i determina que l’espai és definitivament públic

El Tribunal Suprem ha decidit no admetre el recurs de cassació promogut la Diòcesi de Terrassa contra la sentència de l’Audiència Provincial que declarava la plaça de Pau Surell un espai de titularitat pública.

Aquesta decisió del Tribunal Suprem clou un procés judicial que es remunta a l’any 2014, quan la Diòcesi va immatricular la plaça i l’Ajuntament va reclamar la titularitat pública d’aquest espai de 539,79m2 situat entre les Hortes de Baix i l’Església de Santa Maria.

Previ a la darrera resolució del Tribunal Suprem, contra la qual no existeix possibilitat d’apel·lació, es van pronunciar a favor de la titularitat pública de Pau Surell el Jutjat de Granollers (2018) i l’Audiència Pública de Barcelona (que l’any 2019 va desestimar el recurs d’apel·lació presentat per la institució eclesiàstica).

Darrera actualització: 17.05.2022 | 14:04