Es prorroguen les restriccions per controlar la pandèmia

Dimecres, 21 de juliol de 2021 a les 00:00

Es prorroguen les restriccions que van entrar en vigor el 16 de juliol per controlar l'escalada de contagis. El toc de queda nocturn es manté vigent a Caldes de Montbui

La Generalitat manté vigents les restriccions per tal de frenar l'escalada de contagis de Covid-19 de les últimes setmanes. D'aquesta manera, des del divendres 16 de juliol estan vigents les mesures que busquen limitar els contactes i, d'aquesta manera, aturar l'expansió de la variant Delta.

Principals mesures:

  • El tancament de tota activitat, a les 0.30 h. Aquesta mesura afecta totes les activitats, com ara les culturals, la restauració, l’oci nocturn, les celebracions religioses —com ara casaments—, el repartiment i servei a domicili o els comerços de 24 hores. En queden exempts, només, els serveis de restauració de les àrees de servei de les grans vies de comunicació.
  • Limitació de les reunions a un màxim de 10 persones.
  • Als bars i restaurants es pot atendre els clients a la barra, respectant la distància de seguretat d'1,5 metres. A l'interior l'aforament màxim és del 50%, i les taules, separades 2 metres, poden ser de màxim 6 persones. A més, s'ha de garantir que hi hagi ventilació. A l'exterior no es limita l'aforament, però també cal una separació de 2 metres entre taules, que poden ser de 10 persones màxim, excepte si són convivents.
  • Prohibit menjar i beure al carrer. Per impedir que es facin botellons i trobades de grups al carrer o en llocs com places, parcs i platges, també queda prohibit menjar i beure a la via pública.
  • Que els municipis tanquin els espais públics, també, a les 0.30 h. Això inclou les places, els parcs i les platges.
  • Pel que fa a les activitats culturals, als concerts i festivals, tothom haurà d'estar assegut mantenint distàncies. El requisit d'estar assegut i mantenint distància també s'aplica a les activitats de cultura popular i tradicional. A més, l'aforament máxim ha de ser del 70%, amb un nombre màxim de 1.000 persones per sala i sessió.

Aquestes noves mesures se sumen a les que van entrar en vigor el 9 de juliol i que, a grans trets, ja van suposar el tancament de l'oci nocturn en espais interiors. 

Darrera actualització: 30.07.2021 | 11:50