Comunicat d’activació del NEUCAT en fase de prealerta

Dijous, 18 de març de 2021 a les 00:00

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha emès un comunicat mitjançant el qual s’activa el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya en fase de prealerta, en base a les previsions meteorològiques.

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s’actualitza la situació de prealerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT).

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que per avui es preveuen xàfecs de neu granulada que afectaran especialment a punts del prelitoral i la serralada Transversal; mentre que demà aquestes nevades afectaran també al vessant nord del Pirineu, on nevarà a totes les cotes, i per damunt dels 2.000 metres es podran acumular més de 20 cm. Aquestes nevades tindran afectació de caràcter local.

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades a l'enllaç http://interior.gencat.cat/nevades

Tenint en compte la situació meteorològica, es demana al sector del transport que consulti l’evolució de les previsions metereològiques per planificar l’itinerari. Informeu-vos de les possibles restriccions a través de la web d’incidències del Servei Català de Trànsit http://cit.transit.gencat.cat

 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

@emergenciescat

#protecciocivil

Policia Local

Instagram: @PoliciaCaldesMo

Darrera actualització: 18.03.2021 | 12:12