L'Institut Manolo Hugué acull un cicle formatiu únic a l'Estat

Dijous, 22 de juny de 2017 a les 11:47

El treball fet per Ajuntament i centres per ampliar l’oferta formativa a secundària dóna fruits i l’Institut Manolo Hugué acull l’única un cicle formatiu de fabricació mecànica únic en tot l’Estat

El Departament d’Ensenyament i ASCAMM (Associació Catalana d’Empreses de Motlles i Matrius) han signat avui el conveni que permet a l’Institut Manolo Hugué oferir l’única acció en tot l’Estat del Cicle Formatiu de Grau Superior de Programació de la producció en fabricació mecànica, perfil professional de motlles i matrius.

En aquests moments, ja hi ha 39 persones inscrites en aquest cicle, un dels dos que seran novetat al municipi per al curs 2017/2018, després que Ajuntament de Caldes de Montbui i centres defensessin la candidatura local per ampliar l’oferta del curs vinent.

La firma l’han protagonitzada Melcior Arcarons, director general de Formació Professional del Departament d’Ensenyament, i Daniel Altimiras, president d’ASCAMM. Els han acompanyat els regidors calderins Roser Guiteras (Educació i Formació Permanent) i Josep Ramon Marañés (Desenvolupament Econòmic), el director de l’Institut Manolo Hugué, Jaume Balart, entre altres autoritats. Dels Serveis Territorials d’Ensenyament Maresme – Vallès Oriental també eren presents Carmina Pinya, directora, Violant Segura Tora, cap de l'Àrea per a la Coordinació i la Planificació Escolar, Dolors Castro, coordinadora d’FP, Míriam Milán, Assessora Tècnica Docent, i Ferran Castrillo, cap de servei de Foment de projectes i programes de Formació Professional.

Caldes de Montbui amplia l’oferta de Cicles Formatius a partir del curs 2017/2018
El curs 2017/2018 Caldes de Montbui oferirà dos cicles formatius més, a part dels que ja existien. Tots dos responen a necessitats del sector empresarial i productiu i tenen grans possibilitats d’inserció laboral. Un d’ells serà el primer cicle que ofereix l’Escola Pia (Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cures Auxiliars d’infermeria) i l’altre és aquest Cicle Formatiu de Grau Superior de Programació de la producció en fabricació mecànica (família de fabricació mecànica) que s’ha formalitzat aquest matí i que se sumarà als tres cicles que ja oferia l’Institut Manolo Hugué.

Segons això, aquesta serà l’oferta en cicles formatius per al curs 2017/2018:

Institut Manolo Hugué 
• Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa (família d’administració i gestió)
• Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Mecanització (família fabricació mecànica)
• Cicle Formatius de Grau Superior d’Administració i Finances (família d’administració i gestió)
(NOVETAT) Cicle Formatiu de Grau Superior de Programació de la producció en fabricació mecànica (família de fabricació mecànica).

Aquest cicle serà dual i respon a una demanda del sector, concretament de l’ASCAMM (Associació Catalana d’Empreses de Motlles i Matrius) que es van posar en contacte amb Serveis Territorials per a sol•licitar l’oferta d’aquesta formació a la zona.

Escola Pila 
(NOVETAT) Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cures Auxiliars d’infermeria
Aquest cicles és privat i respon a un conveni amb la Fundació Hospital de Mollet on es realitzaran el 80 % de les hores lectives.

Darrera actualització: 22.06.2017 | 15:43