Els dibuixos d'Antoni Calonge a Thermalia

Dimecres, 7 d'octubre de 2015 a les 13:30

El Museu Thermalia recupera aquest octubre dibuixos i olis sobre tela i sobre paper de l'artista calderí Antoni Calonge (1956-1988)

Entre la multitud d'exposicions que es presenten per FM, destaca la mostra «Antoni Calonge. Deliri Gràfic». Gràcies al Museu Thermalia la vila podrà gaudir de molta obra, també obra inèdita, del dibuixant de còmics calderí.

La inauguració de l'exposició serà el divendres 9 d'octubre, a les 17.30 h i la mostra es podrà visitar fins el 10 de gener, a la Sala Sebastià Badia del Museu Thermalia. L'exposició sorgeix d'una proposta de l'artista local Ferran Vidal amb la col·laboració del galerista Francesc Mestre.

ANTONI CALONGE I FONTCUBERTA
(Caldes de Montbui 1956 - Barcelona 1988)
Amb una gran capacitat intuïtiva de creació va tenir una vida molt breu i va morir justament quan començava a ser reconegut per les seves produccions, diferents i originals, que el feien destacar a primera vista. La geometria i la perspectiva van ser uns elements bàsics dels seus dibuixos i uns dels fonaments de la seva singularitat.


La seva mort prematura va evitar que el seu nom es consolidés com una de les primeres figures del dibuix. Calonge era un autèntic artista i només cal contemplar els seus dibuixos, les seves caricatures i fins i tot la seva obra pictòrica per comprovar-ho. Als 19 anys ja dibuixava i pintava com un autèntic veterà, amb una seguretat i un ús dels colors gens habitual.


Tots els que el coneixien li valoraven la seva innegable capacitat per fer un tipus de dibuix diferent i de gran qualitat però també coincidien a qualificar-lo com una persona amb un caràcter difícil. Com molts dels grans artistes, la seva mort va ser tràgica.


Va dibuixar a diaris com Catalunya Exprés o El Correo Catalán i a revistes com Interviu, El Papus o Don Balón però la seva obra principal està publicada a El Víbora.
Lluís Solà-Dachs

Darrera actualització: 08.10.2015 | 08:59