51 voluntaris reben els diplomes de participació al programa LECXIT

Dimecres, 10 de juny de 2015 a les 13:32

Una cinquantena de voluntaris que han treballat la comprensió lectora amb infants calderins s'emporten un munt d'experiències gratificants i un diploma que acredita la seva aportació al LECXIT

La Sala Noble de l'Espai Can Rius ha estat el lloc de trobada de tots els agents que han fet possible la versió calderina del LECXIT, un programa de voluntariat que posa èmfasi en la comprensió lectora de qualitat per contribuir a l'èxit educatiu dels infants.

La sessió ha servit per fer valoracions del programa i acordar la seva continuïtat al municipi i per lliurar als voluntaris el diploma que acredita la seva implicació en aquesta iniciativa de la Fundació Jaume Bofill, la Fundació «La Caixa» i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

A Caldes, el programa LECXIT ha comptat amb 51 voluntaris i la implicació de l'Ajuntament, la Biblioteca, el Punt de Voluntariat i les escoles de primària El Calderí, El Farell i Montbui i Escola Pia.

Les sessions amb infants de 4r a 6è de primària van començar el passat febrer, com activitats extraescolars per als petits.

LECXIT és un programa promogut per la Fundació Jaume Bofill, la Fundació ”la Caixa” i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

Assistents a la cloenda
Han acompanyat als 54 voluntaris i han lliurat els diplomes de fi d'edició:

Ajuntament: els regidors Roser Guiteras (Educació) i Josep Gallart (Cultura)

Biblioteca: el director, Juanma Moreno

Departament d'Ensenyament: l'Inspector d'Ensenyament, Manel solà

Equips directius de les escoles

Coordinadors de voluntaris

Centre de Recursos Pedagògics: el director, Antoni Puigdomènech i el Coordinador LIC, Josep Vila

Darrera actualització: 10.06.2015 | 13:32