L'Ajuntament presenta CaldesClar, l'app per la transparència municipal

Dijous, 4 de desembre de 2014 a les 20:19

Des d'aquest desembre, la ciutadania de Caldes de Montbui té al seu abast l'app CaldesClar, la primera aplicació pensada per fer més transparents i senzills els comptes municipals

L’Ajuntament de Caldes de Montbui posa en marxa la primera aplicació municipal orientada a la transparència i les dades obertes. Es tracta de CaldesClar, l’app per a smartphones i tabletes que s’ofereix en versions per als dos principals sistemes operatius (iOS i Android).

El desenvolupament i llançament d’aquesta eina és una resposta al concepte de Govern Obert que defensa el consistori, en tant que genera noves formes de comunicació bidireccional, permanents i transparents, entre l'Administració i la ciutadania. També respon a la política municipal d’implantació de les noves tecnologies i d’aprofitament dels nous mitjans digitals.

CaldesClar ofereix d’una forma gràfica i comprensible les dades econòmiques del municipi, a través d'una navegació intuïtiva, basada en les pantalles tàctils. Entre altres coses, l'eina trasllada a infografies animades els complexos quadres econòmics dels fulls de càlcul.

La presentació de CaldesClar ha tingut lloc durant l'Audiència Pública celebrada el dijous 4 de desembre, presidida pel primer tinent d'alcalde, Vicenç Personat. L'exposició sobre la nova app ha anat a càrrec d'Isidre Pineda, regidor de l'Ajuntament de Caldes de Montbui i Miquel Gallego, director de projectes d'Ipolítics. A l'acte ha assistit Jordi Pericàs, director de Serveis de Recursos Interns i Sistemes de la Diputació de Barcelona

Apartats de l'app
Comptes Clars: la secció més destacada de l’app. Aquí es troben gràfics amb la principal informació econòmica de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, els ingressos i les despeses.

Deute i terminis de pagament: Informació del deute real del municipi i per habitant dels terminis de pagament als proveïdors.

Retribucions transparents: Aquí es troben les assignacions econòmiques dels diferents regidors que treballen a l’Ajuntament, i també les dels grups polítics municipals.

Ajuts i subvencions: Es detalla la despesa municipal en ajuts i subvencions que les diferents regidories atorguen a entitats, associacions i ciutadania.

Inversions: Per conèixer el volum de les inversions realitzades al municipi segons les diferents regidories.
Urbanisme i obres públiques: Informació econòmica del cost real de les principals obres que es desenvolupen a la població i el seu estat d’execució.

L’Ajuntament t’escolta: Aquesta aplicació vol ser un nou canal de comunicació i participació ciutadana, fent servir les possibilitats tecnològiques dels dispositius mòbils.

Ordenances 2015
En paral·lel a la presentació de l'app CaldesClar, el regidor d'Hisenda, Josep Ramon Marañés, la interventora, Gemma Riera, i la Tresorera, Mercè Gangonells, han traslladat a la ciutadania informació sobre les Ordenances Fiscals de l'any 2015. Les Ordenances van ser aprovades al Ple de l'Ajuntament del mes d'octubre i es troben en període d'exposició pública fins el 15 de desembre.

El sistema de taxes i impostos previst per a l'any que ve configura un exercici marcat per la contenció de la despesa en béns, serveis i inversions per tal de no incrementar la pressió fiscal per la ciutadania, fer front a la previsió de disminució d'ingressos per part de l'Estat i mantenir els serveis públics que presta actualment l'Ajuntament de Caldes de Montbui.

Per tot plegat, es congelen taxes i impostos de l'any 2015. Més informació.

Darrera actualització: 05.12.2014 | 14:56