El SOC aprova la inserció temporal de 12 usuaris del Servei d'Ocupació de Caldes

Divendres, 8 de novembre de 2013

Caldes acull un programa de col•laboració social del SOC per a persones desocupades inscrites al Servei d’Ocupació local. Hi participen 12 veïns que treballaran per a l’Ajuntament fins al gener

El Servei d'Ocupació de Catalunya ha aprovat l’execució dels projectes denominats “Manteniment de zones esportives” i Manteniment d'equipaments municipals”, de l'Ajuntament de Caldes de Montbui, destinats a donar ocupació temporal a 12 persones desocupades per a realitzar obres i serveis d'utilitat i d'interès social.

Les 12 persones, usuàries del Servei d’Ocupació de Caldes de Montbui, van començar a treballar en aquests projectes el 21 d’octubre i acabaran el 31 de gener. Dues han estat destinades al projecte de “Manteniment de zones esportives”, amb la categoria d'operaris de manteniment d'esports; i 10 han estat destinades al projecte “Manteniment d'equipaments municipals”, de les quals 1 realitza les funcions de cap de colla i les altres 9 reben la categoria d'operaris de brigada.

Les persones participants, totes veïnes de Caldes, són seleccionades amb el vist-i-plau del Servei d'Ocupació de Catalunya per realitzar feines de manteniment i de millora d'equipaments i d'espais municipals.

La posada en marxa d’aquest programa ha estat explicada per l’alcalde, Jordi Solé, i la regidora de Treball, Pilar Aznar, durant la roda de premsa feta aquest matí, que ha inclòs una visita al pavelló del Bugarai i al Museu Thermalia (dos espais on estan treballant els operaris).

Les tasques que tiraran endavant
Aquest equip de 12 veïns calderins dedicarà aquests mesos a tasques de manteniment en diferents equipaments i espais municipals.

D'una banda es reforça la brigada d'esports amb dos treballadors, encarregada del manteniment de les pistes i dels tres pavellons municipals.

Els altres 10 s’organitzen en tres grups de treball de tres persones més un cap de colla i treballaran en la rehabilitació de la façana del museu Thermalia, en la construcció d'un magatzem exterior a Les Cases dels Mestres i en la millora d’espais públics com el Cementiri Municipal, la via pública, parcs municipals i d'altres.

Tots ells estan coordinats per tècnics municipals responsables de cadascun dels àmbits d'actuació.

Els costos ocasionats per a la realització dels Programes de col•laboració social els assumeix l’Ajuntament i consisteixen a complementar mensualment la prestació o subsidi que rep cadascuna de les persones seleccionades.

Els Programes de col•laboració social, regulats a Catalunya des de finals dels anys 90, darrerament s'estan impulsant des del Servei d'Ocupació de Catalunya amb la finalitat que les administracions públiques puguin de donar ocupació temporal a persones perceptores de prestacions d'atur, com a mesura davant el fort increment d'atur i davant la manca d'altres recursos ocupacionals per poder contractar temporalment persones en situació de desocupació.

 

Darrera actualització: 14.07.2015 | 14:44