17 escons, el llibre sobre 44 anys de democràcia calderina, se suma a les novetats de Sant Jordi 2024 

Dilluns, 22 d'abril de 2024 a les 00:00

Raimundo Garcia i Pepe Santos reuneixen càrrecs electes d’onze consistoris calderins durant la presentació del llibre 17 escons. La política municipal a Caldes de Montbui 1979-2023

El Casino de Caldes va ser la seu de presentació d’aquest llibre sobre els rostres i les veus que han liderat el consistori calderí des de les eleccions de l’any 1979. L’acte va reunir desenes de persones que han estat càrrecs electes a llarg d’onze mandats diferents i 44 anys, convertint-se així en un homenatge i un punt de retrobament de diferents generacions de polítics i polítiques locals. 
 
Garcia i Santos, acompanyats del professor i escriptor Jeroni Miquel Briongos, van compartir anècdotes i reflexions a l’entorn del complicat procés de reunir tota la documentació necessària per presentar el llibre, que ara se suma a les novetats de Sant Jordi 2024 i es podrà trobar a les llibreries calderines i al Museu Thermalia. 
 
L’acte va incloure un col·loqui entre els tres alcaldes, Isidre Pineda Moncusí, Jordi Solé Ferrando i Manel Garcia Pérez, i l’alcaldessa, Montserrat Domènech Borrull, conduït per Manel Vila Valls. De la mà d’aquestes persones l’auditori va poder recordar o descobrir moments especialment difícils que han superat els diferents governs calderins; i també moments simpàtics i entranyables lligats a l’experiència de les persones que han dirigit l’Ajuntament. 
En acabar, es van presentar els retrats que ha produït l’Ajuntament de Caldes de Montbui amb els rostres dels sis alcaldes d’aquesta etapa, Pineda, Solé, Domènech, Garcia i els dos alcaldes difunts, Josep Maria Bonora i Miquel Puig Lucas. 
 
17 escons, què és i perquè 
La publicació de Raimundo Garcia Carrera  i Josep Maria Santos Ferrando és un recull de 44 anys de convocatòries electorals municipals, de la constitució d’onze consistoris (1979-2023), l’elecció de sis alcaldes i el nomenament de més de 120 càrrecs electes de l’Ajuntament de Caldes de Montbui. Són més de quatre dècades d’història de la població. 
 
Els 17 escons fan referència a les 17 cadires per als 17 càrrecs electes que configuren el ple calderí cada mandat: l’alcaldia i 16 regidores i regidores. En aquest sentit, la portada està inspirada en les cadires de la Sala de Plens de l’antic ajuntament calderí, que ja s’utilitzaven l’any 1979 i es van mantenir fins al 1987.  
 
El llibre i l’acte de presentació ha estat un agraïment les persones que han ocupat un escó al llarg d’aquests anys i també fan extensiva la invitació a tota la població.  
 
 
 
 
Darrera actualització: 22.04.2024 | 17:25