17 d'Octubre, dia Dia Internacional d’Acció per la Despatologització Trans: compromís municipal des del SAI

Divendres, 16 d'octubre de 2020 a les 10:22

L’Ajuntament de Caldes treballa per garantir els drets de totes les persones Trans per acabar amb la transfòbia imperant a la nostra societat i per acompanyar a les persones Trans en els seus processos personals d’identitat de gènere, orientació sexual i expressió de gènere

Les persones Trans viuen, sovint, envoltades d'un seguit de prejudicis i estigmes que comporten discriminacions, desigualtats i violències gairebé quotidianes.

Segons dades de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) (2018) la taxa d'atur de les persones trans a l'Estat espanyol és del 85%. Altres dades preocupants les trobem en la taxa de sucidis: estudis mostren com un 50,8% dels homes trans, un 41,8% dels adolescents no binaris i un 29,9% de dones trans han intentat suïcidar-se.

Amb la commemoració d'aquesta data, que es celebra el tercer dissabte del mes d’octubre, es vol recordar que no va ser fins l'any 2018 que la Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar la transsexualitat de la llista de malalties de malalties mentals i, que tot i que aquest fet es important no és suficient; doncs encara queda molta lluita per endavant pel drets de les persones trans i començant per deixar de concebre aquesta realitat com un trastorn mental.

La Regidoria d’Igualtat, Feminisme i Polítiques LGBTI+ i el conjunt de l’Ajuntament de Caldes defensen que per poder garantir els drets de totes les persones trans cal treballar per acabar amb la transfòbia imperant a la nostra societat i poder acompanyar a les persones Trans i el seu entorn en els seus processos personals d’identitat de gènere, orientació sexual i expressió de gènere.

Us recordem que Servei d’Atenció Integral LGTBIQ+, SAI, està obert a tota la ciutadania per informar, assessorar obre la diversitat sexual i de gènere i que cal demanar cita prèvia a través del sai@caldesdemontbui.cat o del telèfon 93 865 46 55 // 674 32 35 78.

Darrera actualització: 16.10.2020 | 10:23