160 persones participen a la passejada gran de Caldes de Montbui

Divendres, 24 de febrer de 2023 a les 00:00

Caldes de Montbui ha estat aquest dimecres la població amfitriona de la passejada de la gent gran que ha aplegat 160 caminaires de Caldes de Montbui, Torrelles de Llobregat, Esparreguera i Gelida

Els entorns naturals de Torre Roja i les hortes de baix han estat l’escenari de la passejada de la gent gran aquest dimecres a Caldes de Montbui. Caldes ha estat l’amfitriona del cicle de passejades corresponent al curs 2022/2023, que va començar el passat genera a Gelida i continuarà a Esparraguera el 15 de març i a Torrelles de Llobregat el 13 d’abril. La cloenda tindrà lloc entre el 30 de maig i l’1 de juny a Vilafranca del Penedès.

Les persones participants han arribat a Caldes poc després de les 9 del matí amb autocars I han tornat a marxar al voltant de les 13:30h després d’haver caminat unes 3 hores pels entorns naturals de Caldes.

La ruta que han fet les 160 persones que han participat a la caminada i l’alcalde Isidre Pineda i la regidora de Gent Gran Núria Carné que també l’han fet, ha tingut com a punt de sortida i d’arribada el Parc de Can Rius i ha transcorregut per la Font de les Escales, el Roure Gros, la Torre Roja, El Pinatar- Can Maset, les Hortes de Baix, el camí orbital fins el Molí de l’Esclop i la plaça de la Font del Lleó.

La passejada, que s’ha fet per pistes amples i camins de sender, ha suposat un recorregut de 6,5 km amb pujades esglaonades i de nivell mig (a l’anada). Com sempre, la passejada ha inclòs aturades pel descans de les persones participants.

Enguany es compleixen 20 anys de la participació de Caldes al cicle de passejades de la gent gran

Caldes de Montbui forma part d'aquest cicle de passejades adreçades a les persones de més de 60 anys des de l'any 2003. En els darrers anys i tret del parèntesi de la pandèmia, la participació dels caminaires de la vila termal ha estat molt regular i sempre s'ha comptat amb un grup força homogeni de 55 persones de mitjana que a les sortides van sempre van acompanyats de monitors.

El programa “A cent cap als cent”

"A cent cap als cent" és un programa del cicle de passejades adreçades a la gent gran inclòs al Programa esportiu local d'activitats d'esport, salut i qualitat de vida de la Diputació de Barcelona. En el marc d'aquest cicle la Diputació i ajuntaments de la província de Barcelona, com el de Caldes de Montbui, conviden a les persones a partir de 60 anys a participar d’aquesta iniciativa que promou l'intercanvi entre municipis i que fomenta l'afició a les caminades, així com les relacions interpersonals en un ambient natural adaptable a les necessitats de cada participant.

Envelliment actiu

L’objectiu d’aquest programa és fomentar l'afició entre la gent gran de realitzar caminades amb regularitat, motivar l'aprenentatge i l'intercanvi de coneixements en relació al món natural i incrementar les relacions interpersonals i de grup en un ambient natural i adaptat a les seves necessitats.

Aquest programa es basa en diverses passejades que han d’estar totalment adaptades a les possibilitats i les necessitats del col·lectiu de gent gran; per tant, són suaus i assequibles. Majoritàriament han de discórrer per pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans. Generalment, s’inicien sobre les 10 del matí i finalitzen cap a les 4 de la tarda. Es camina un total aproximat de 3 o 4 hores, i durant el recorregut es van realitzant diverses parades. Les distàncies a recórrer no poden ser superiors als 8 quilòmetres, però tampoc inferiors als 6 quilòmetres.


 


 

Darrera actualització: 24.02.2023 | 11:38

Imatges