11 de Setembre a Caldes de Montbui

Dijous, 21 de juliol de 2022 a les 00:00

Recordeu que fins al 5 de setembre podeu apuntar-vos a la llista d’entitats que fan ofrena floral en l’acte institucional de la Diada, confirmant la participació a comunicacio@caldesdemontbui.cat

11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya

El Parlament de Catalunya va declara l’11 de setembre com a Diada Nacional de Catalunya l’any 1980. L’11 de setembre commemora 14 mesos de resistència al setge que va patir la ciutat de Barcelona a la fi de la Guerra de Successió per la corona hispànica i a mans de les tropes de Felip V de Castella.

L’11 de setembre de 1714 la ciutat es va haver de rendir, iniciant-se aquí la submissió de Catalunya a la monarquia castellana i perdent els catalans les estructures d’Estat i les institucions que havia anat configurant des de l’Edat Mitjana.

Actes commemoratius tradicionals

Per commemorar la Diada Nacional, les entitats ciutadanes i els partits polítics fan ofrenes florals, la majoria als monuments de Rafael de Casanova. Alguns també fan ofrenes al Fossar de les Moreres, on van ser enterrats molts defensors de la ciutat de Barcelona morts durant el setge. També és habitual cantar l’himne Els segadors, penjar senyeres als balcons i organitzar altres activitats relacionades amb la cultura i folklore català.

L’11 de Setembre a Caldes de Montbui

A Caldes de Montbui és tradició celebrar la Diada a la plaça de l’11 de Setembre. Allà deixen les ofrenes florals partits i entitats i s’aixeca el Pilar de la Senyera (una actuació castellera en la que es construeix un pilar de persones i l’anxaneta desplega la bandera catalana). Segons els anys, unes o altres entitats proposen diferents activitats commemoratives.

Darrera actualització: 21.07.2022 | 14:06