L’Escaldàrium i Thermalia, 25 anys de dos fenòmens calderins sense fronteres

Dilluns, 15 de juliol de 2019 a les 13:00

L’Escaldàrium i Thermalia es fan més visibles als ulls de la Generalitat de Catalunya amb motiu dels 25 anys de la festa i del Museu i gràcies a la visita del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

Chakir El Homraní, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui

La nit de l’Escaldàrium Ball de Diables, Bombers de Caldes i músics van oferir un espectacle indescriptible a prop de 7.000 persones vingudes d’arreu de Catalunya i disposades a viure aquest bany de foc, aigua, llegenda i música.

L’escenari, la nova plaça de la Font del Lleó, va acabar d’embellir una festa farcida de matisos i detalls que s’han anat afegint al llarg de 25 anys i que l’han fet tan gran. A més, l’Escaldàrium va incorporar novetats de tanta alçada com la Hidra que va sobrevolar la plaça ruixant als milers de barrets que saltaven embogits per la màgia de les danses.

Més silenciosa, però amb la mateixa força, s’instal·lava al Museu Thermalia l’exposició “Lo negosi de les Bruixes”, que narra la història del Caldes del segle XVII, espantant, afectat per la gana i les epidèmies i les injustícies socials i que va participar en la persecució de desenes de dones acusades de bruixeria i heretgia.

Els 25 anys de l’Escaldàrium i del Museu Thermalia i aquesta qualitat artística i cultural van ser mostrades a la Generalitat de Catalunya a través de la visita del conseller Chakir El Homraní, la nit de la festa del foc i l’aigua.

L’alcalde Isidre Pineda, amb el regidor de la nova regidoria d’Escaldàrium, Josep Busquets, amb membres del consistori i amb la directora del Museu Thermalia, Anna Monleón, va rebre al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homraní, i a l’alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano i la seva primera tinenta d’alcalde, Eva Soler, per acostar-los a aquests dos fenòmens calderins, singulars i amb potencial per despertar l’interès en tot el territori.


 

 

Darrera actualització: 15.07.2019 | 14:49

Imatges

Escaldarium, Aigua