L'IRTA i el Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besòs signen un conveni sobre l'ús de l'aigua de la Depuradora de Caldes

Dijous, 3 de maig de 2007 a les 00:00
Aquest matí s'ha signat a Caldes de Montbui el conveni de col·laboració entre l'Institut de Recerca i Teconologia Agroalimentàries (IRTA) i el Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besòs (CDCRB) per a l'aprofitament de les aigües de la Depuradora d'Aigües Residuals instal·lada a la finca Torre Marimon i gestionada pel Consorci.

La signatura ha anat a càrrec del Director General de l'IRTA, el senyor Josep Tarragó i Colominas, i del president del CDCRB, el senyor Manuel Ramal i Mata, i ha estat presidit per l'alcaldessa de Caldes, la senyora Montserrat Domènech.

El conveni estableix que les dues entitats col·laboraran per l'aprofitament de les aigües reutilizades amb finalitat de reg agrícola i d'usos experimentals i de divulgació en els àmbits agrícola, jardineria i restauració del paisatge.

L'acord concreta que l'IRTA podrà utilitzar uns 300 milions de litres d'aigua depurada a l'any (volum supeditat a les necessitats ambientals). Utilitzarà l'aigua per cobrir les necessitats de reg de Torre Marimon i per al desenvolupament de tasques de recerca.

A banda, desenvoluparà un programa de demostració conjunt per tal d'implantar l'ús d'aigües residuals regenerades en l'agricultura i jardineria de la conca del Besòs; assumirà tasques d'assistència tècnica i formació a les empreses agràries que rebin aigua regenerada; organitzarà jornades tècniques sobre l'optimització de l'ús de les aigües; i establirà col·laboracions per potenciar l'activitat relacionada amb la regeneració de l'aigua, entre altres.

Torre Marimon, nucli on coincideixen el Consorci i l'IRTA
L'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Caldes de Montbui és gestionada pel Consorci per la Defensa de la Conca del Riu Besós i se situa a al finca Torre Marimon.

A Torre Marimon, gràcies al conveni signat entre la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya l'octubre de 2006, ha instal·lat la seu central l'IRTA. La Diputació ha cedit l'ús de la finca per tal que sigui centre adscrit a l'IRTA i un equipament destinat a tasques de recerca, desenvolupament i investigació en els sectors agrari i ramader.
Darrera actualització: 05.03.2013 | 11:18