La Junta de Govern Local aprova la urbanització de part del carrer de Gregori Montserrat i el projecte definitiu de la rotonda est

Dimarts, 8 de maig de 2007 a les 00:00
La Junta de Govern Local de dimarts 8 de maig ha aprovat definitivament el projecte d'urbanització del tram de carrer de Mestre Gregori Montserrat comprés entre Raval Canyelles i la Riera de Caldes. El tram acabarà amb una balconada sobre la Riera des de darrere de la Residència Santa Susanna. El carrer es pavimentarà sense voreres i amb pedra de Sant Vicenç, com la que s'ha utilitzat en la urbanització dels carrers del centre històric. Aquest tram de via va ser cedit a l'Ajuntament el juny de 2006.

El tram de carrer estarà delimitat pels terrenys reservats a l'ampliació de la Residència i un bloc de pisos de promoció privada.

La rotonda
D'altra banda, la mateixa Junta de Govern Local ha aprovat definitivament el projecte executiu de la rotonda en la intersecció de les carreteres C-59 i C-1415 que han dissenyat l'arquitecte Jordi Ivern i l'artista local Montse Gonzalo i contra el qual no s'han presentat al·legacions. L'execució del projecte de la urbanització de la rotonda ha estat valorat en 161.080€. A aquest pressupost s'afegeix l'escultura de Gonzalo que coronarà la rotonda i que té un cost total de 48.353,00€.

La millora de la rotonda est forma part del projecte de millora general de les entrades de Caldes del Pla de Foment Turístic, que finança la Generalitat amb un 60% i l'Ajuntament amb un 40%.

El projecte de l'arquitecte Jordi Ivern i de l'escultora local Montse Gonzalo està inspirat en l'evolució històrica de Caldes i la seva projecció de futur. Tot plegat ha trobat una solució arquitectònica en forma d'espiral que culmina en una escultura de marbre de Carrara.

L'espiral de la rotonda estarà construïda amb diferents materials que simbolitzen l'evolució i la història calderina: els murs de pedra vermella que a Torre Roja van fer els ibers, la llamborda com a element que feien sevir els romans i el ciment, símbol de l'actualitat.

Darrera actualització: 05.03.2013 | 11:18