La gent gran de Caldes demana espais amplis per al desenvolupament del seu envelliment actiu

Dijous, 3 de maig de 2007 a les 00:00
Les persones que ha participat en el procés de definició del usos del centre per a gent gran reben les conclusions de l'estudi


Dijous 3 de maig s'ha celebrat l'acte de retorn a la gent gran que ha participat en l'estudi d'usos del futur centre de recursos. Enric Sampere, en nom de l'empresa que ha fet l'estudi, ha explicat quines han estat les conclusions després d?haver mantingut entrevistes amb representants d'entitats i gent gran representativa de la vila.

A l'acte han assistit també l'alcaldessa Montserrat Domènech i la regidora de Benestar Social Montserrat Coll.

En l'exposició de les principals aportacions de la gent gran que ha format part d'aquest procés participatiu per definir el centre de recursos han aparegut algunes reivindicacions compartides per tots ells: que falten espais físics on fer activitats i que cal fomentar el reconeixement i el respecte envers la gent gran.

Respecte el futur centre, l'estudi ha desvetllat que la gent gran considera molt important el diàleg permanent amb l'Ajuntament perquè aquest funcioni i que les peticions d'espais i activitats han estat totes similars.

En funció a aquestes peticions, l'estudi presentat per l'empresa Progess proposa que el servei sigui de titularitat pública i garanteixi l'accés a tothom i les activitats siguin fruit de la proposta conjunta de tècnics municipals i entitats de gent gran.

Pel que fa als espais, el futur centre, segons l'estudi, hauria de comptar amb una sala polivalent, una aula de noves tecnologies que acosti la gent gran a la societat de la informàtica, sales més petites per tallers i cursos, un espai de trobada, una cafeteria i un jardí que permeti l'exercici i les activitats a l¡aire lliure. A més, l'estudi proposa que hi hagi espais per a exposicions.

Tant l'alcaldessa com la regidora han apuntat que ara cal saber combinar aquestes propostes amb el projecte arquitectònic. La primera opció per a ubicar el Centre de Recursos per a la Gent Gran continuen sent les cases de Font i Boet, conegudes com "les cases dels mestres".

Els antecedents de l'estudi
L'any 2003 l'Ajuntament va fer un estudi de necessitats de la gent gran per tal de concretar les accions que calia tirar endavant per la millora de la qualitat de vida d'aquest sector de població calderí.

L'Ajuntament feia aquest primer pas amb l'objectiu de propiciar l'envelliment actiu de la ciutadania, amb polítiques, propostes, actuacions i infraestructures adaptades a les necessitats reals de la gent que n'és usuària.

La construcció del Centre de Recursos és una de les propostes més importants, per tot el que aportarà a la població i per la inversió pressupostària que suposa, d'aquest pla d'acció a favor de la gent gran.

En el procés de definir els usos i el funcionament general del futur Centre, l'Ajuntament va optar per comptar amb les persones que finalment hauran de trobar la utilitat d'aquest espai. Per això, el passat octubre va començar l'estudi per a la definició del centre de recursos per a la gent gran basat en un procés participatiu i dirigit per l'empresa Progess.

En paral·lel a l'estudi, i perquè totes les persones majors de 65 anys tinguessin l'oportunitat d'opinar i aportar els seus suggeriments sobre el centre, l'Ajuntament va adreçar una butlleta a aquest sector de població preguntant sobre quins usos cal que tingui l'espai.

A través de l'estudi o de les butlletes, han estat consultades prop de 2.300 persones.
Darrera actualització: 05.03.2013 | 11:18