Comença l'última fase de definició dels usos del centre de recursos per a la gent gran

Divendres, 20 d'abril de 2007 a les 00:00
L'elaboració del pla d'usos del futur centre de recursos per a la gent gran arriba a l'última fase, que consisteix en recollir l'opinió individualitzada de les persones majors de 65 anys. Per aquest motiu, han rebut una butlleta a casa que podran tornar a les bústies instal·lades a l'Ajuntament, la Biblioteca i el Centre Cívic i Cultural. La butlleta demana a les persones enquestades que marquin les seves opcions sobre espais i serveis que fan falta a Caldes i sobre la freqüència amb què els farien servir. Les opinions de la gent major de 65 anys es recolliran fins el 30 d'abril i en total s'han repartit unes 2.300 butlletes.

 

El procés per definir el nou centre adreçat a la gent gran

El passat octubre va començar l'estudi i el procés participatiu per a la definició dels usos i els espais del futur centre de recursos per a la gent gran de Caldes de Montbui.

 

L'estudi ha estat encarregat a l'empresa Progess i l'objectiu és que defineixi els serveis que prestarà l'equipament, els recursos que tindrà, el personal que l'ha de gestionar, els horaris que ha de tenir i la valoració econòmica de tot plegat.

 

Per fer aquesta definició d'usos s'ha utilitzat un procés de participació ciutadana que va començar amb la consulta de persones associades, no associades i professionals relacionats amb la gent gran vinculats a Caldes de Montbui.  Abans de cloure el procés, l'Ajuntament convocarà un acte públic al qual podran assistir totes les persones que han participat en el procés en el qual es presentaran els resultats.

 

La previsió, si el projecte arquitectònic ho permet, és ubicar el centre de recursos per a la gent gran a les anomenades "cases dels mestres", situades a la illa entre el carrer Font i Boet i el carrer Sentmenat.

 

La proposta neix de la voluntat de propiciar un envelliment actiu

Aquest estudi neix d'un pla global d'actuació iniciat l'any 2003 que té com a objectiu la millora de la qualitat de vida de la població de Caldes també a través de polítiques actives específiques per a la gent gran. En relació a aquest sector de la població l'Ajuntament s'ha plantejat diferents línies d'actuació, entre elles la recerca de formes d'envelliment actiu. Per això es fa aquest estudi i per això s'ha pres la decisió de construir un centre de recursos.

 

Aquesta acció, i altres fetes durant els últims anys, són respostes a les necessitats que va recollir l'Estudi de necessitats de la gent gran fet el 2003. Unes 1.200 persones majors de 70 anys van col·laborar en la confecció d'aquest estudi, gràcies al qual, avui l'Ajuntament compta amb una descripció clara de les polítiques i accions que cal seguir per millorar la qualitat de vida de la gent gran.

 

Perquè aquesta informació és molt valuosa i perquè permet complir amb objectius que té el Pla d'Actuació Municipal de l'Ajuntament, cal agrair tant la col·laboració de les primeres 1.200 persones l'any 2003 com la col·laboració de tota la gent que participarà per confeccionar tirar endavant el nou equipament amb recursos per a la gent gran.

Darrera actualització: 05.03.2013 | 11:17