530 persones visiten el projecte "Compartir cotxe" en els primers sis mesos de funcionament a Caldes

Dimecres, 2 de maig de 2007 a les 00:00
Aquesta aplicació es troba a www.caldesdemontbui.cat i posa d'acord persones que busquen i ofereixen cotxe per a tot tipus de trajectes

Un promig de 84 persones al mes visiten el projecte "Compartir cotxe" que l'Ajuntament de Caldes de Montbui va estrenar el passat octubre dins la web municipal www.caldesdemontbui.cat. En el primer mig any de funcionament, l'aplicació ha rebut 530 entrades (dades d'octubre a març).

Caldes es va adherir a la xarxa de municipis d'arreu de l'Estat que fomenten el cotxe compartit. Aquest servei compleix la doble funció de fomentar una mobilitat més sostenible i ajudar a trobar una solució per aquelles persones que necessiten un vehicle per desplaçar-se o que necessiten compartir les despeses dels seus trajectes.

L'aplicació funciona de manera molt senzilla. Un cop registrat, l'usuari descriu la seva situació (si necessita algú amb vehicle o si té vehicle i necessita compartir un trajecte) i la web li mostra les peticions que han fet altres usuaris i que es poden ajustar a la seva necessitat.

A l'aplicació es pot recórrer si vius a Caldes i fas un trajecte habitual a una universitat o a una altra població i busques algú de la vila amb qui compartir els viatges i les despeses. També és útil per fer trajectes puntuals més llargs, perquè l'aplicació et pot posar en contacte amb gent de l'entorn.

"Compartir cotxe" és una alternativa al transport públic quan aquest no s'adapta a les necessitats de les persones que s'han de desplaçar. També és una manera d'ajudar a reduir el nombre de vehicles privats que cada dia surten a les carreteres, reduint així els efectes ambientals i les despeses dels trajectes.

Caldes de Montbui es va adherir durant la campanya de la Setmana per la Mobilitat de l'any 2006 a través de www.compartir.org. Aquest mateix tipus d'aplicació és compartida amb un important nombre de municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, per la qual cosa resulta més eficaç a la ciutadania de Caldes. Castellar, Cerdanyola, Granollers, Mollet, Parets, Sabadell i Santa Perpètua de la Mogoda en són alguns exemples.

Altres dades estadístiques dels sis primers mesos
Segons les dades facilitades per www.compartir.org, aquests últims sis mesos l'aplicació han tingut 530 entrades i s'han fet efectius 166 viatges compartits.

S'han registrat des de Caldes de Montbui, 79 persones (48 homes i 31 dones), de les quals el 44% tenen cotxe i el 56% no en tenen.


Darrera actualització: 05.03.2013 | 11:17