Setmana Internacional del Compost

Divendres, 29 d'abril de 2022 a les 10:26

La deixalleria distribuirà compost gratuït per a horts i jardins, del 2 al 7 de maig. Cal portar recipient (fins a 50 litres) i respectar el protocol establert.

Del 2 al 7 de maig, les persones interessades poden adreçar-se a la deixalleria de Caldes i emportar-se gratuïtament fins a 50 litres de compost per persona (cal portar el recipient). Aquesta iniciativa forma part de les accions incloses dins de Setmana Internacional del Compost.

Amb aquesta mesura i sota la marca COMPOSTVO es vol fomentar l’ús del compost provinent de la recollida selectiva de la fracció orgànica i recompensar la ciutadania el seu esforç per separar la matèria orgànica a casa de forma correcta facilitant així que se’n pugui obtenir compost i biogàs.

L’aplicació de compost incrementa la salut del sòl, donant lloc a cultius més sans i rics en nutrients. Gràcies a la matèria orgànica que aporta, es beneficia la regeneració del sòl i s’incrementa el segrest de carboni. El cicle de la matèria orgànica i l’aplicació al sòl del compost afavoreixen l’economia circular i la lluita contra el canvi climàtic.

Com utilitzar el compost:

Com a compost de classe II, és un producte apte per a la seva utilització com a esmena en sòls, esmena orgànica de terra vegetal d’obra, esmena orgànica per a plantació de clots i rases així com per a certs enceballs i esmena orgànica per a recuperació de sòls degradats.

-Parterres de flor: el compost s’ha d’aplicar uniformement a tota la superfície de l’àrea tractada, amb una capa de gruix de 25-50 mm (2,5-5,0 m3/100 m2) o una proporció de sòl i compost 3:1 (v/v). Posteriorment el compost s’ha d’incorporar a una profunditat mínima de 150 mm. En cas de dubte, cal seguir les NTJ 05T (2010).

-Testos i jardineres: barrejat amb aigua, serà de fàcil assimilació per a les plantes. Per preparar un terreny on plantar.

-Formant una capa superficial d’uns 3 cm: com a substrat de plantació.

-Per a jardineres, testos i escocells d’arbres i arbustos: barrejat a parts iguals amb terra.

- Com a fertilitzant d’hort o de gespa. Escampant una capa d’1 cm.

 

Font: Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental

 

Deixalleria de Caldes de Montbui

c. Priorat s/n. Polígon Industrial La Borda

Tel. 93 744 21 21

Horari: de dimarts a divendres, de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h. Dissabte, de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h. Diumenge, de 10 h a 14 h.

 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

@cresidusvo

#MinimitzarResidus

#MaximitzarRecursos

#deixalleria

 

 

 

Darrera actualització: 29.04.2022 | 13:12