Eleccions al Parlament Europeu, 9 de juny de 2024

Dimecres, 8 de novembre de 2023 a les 12:52

El 9 de juny de 2024 se celebren les eleccions al Parlament Europeu. Les persones residents a Espanya però amb nacionalitat d’altres països de la Unió Europea que vulguin votar en el territori espanyol, han de manifestar la seva voluntat de vot abans del 30 de gener de 2024. Més informació a www.caldesdemontbui.cat

L’Oficina del Cens Electoral informa que les eleccions al Parlament Europeu seran el dia 9 de juny de 2024.

En aquestes eleccions, els ciutadans i les ciutadanes de la Unió Europea, no espanyols/es, i residents a Espanya, podran votar si estan inscrits en el cens electoral que s’elaborarà per aquestes votacions. Per la seva inclusió en el cens electoral es requereix la inscripció prèvia en el padró municipal i haver manifestat la voluntat d’exercir el dret de vot.

Les declaracions formals de manifestació de voluntat de vot es pot fer de la següent manera:

  1. Per internet: accedint al tràmit de la Seu Electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) mitjançant el sistema cl@ve
  2. A l’Ajuntament de residència: mitjançant l’imprès de declaració formal que trobareu a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i que també us podeu descarregar aquí. L’acreditació d’identitat es podrà fer amb el permís de residència on figuri el NIE, amb el document d’identitat o el passaport del país d’origen.
  3. Comunicació postal: excepcionalment i per facilitar la manifestació de voluntat de vot, l’Oficina del Cens Electoral ha enviat una comunicació als ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea, residents a Espanya, amb les dades d’empadronament. Aquesta comunicació inclou una clau de tramitació electrònica (CTT) que possibilita realitzar aquesta manifestació sense tenir accés a cl@ve. L’accés serà a través de la seu electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística.

Trobareu més informació sobre el tràmit en la circular adjunta.

El termini per formar part del cens electoral, caldrà donar-se d’alta al padró municipal i tenir les declaracions formals abans del dia 30 de gener de 2024.

Darrera actualització: 08.11.2023 | 12:54