Comença el Gran Recapte 2021

Divendres, 19 de novembre de 2021 a les 10:47

Les dates del Gran Recapte d’Aliments seran del 19 al 27 de novembre als establiments i fins l’11 de desembre per fer les donacions en línia, per bizum al 33596 o a través de la nova APP

La 13ena edició del Gran Recapte d’Aliments, impulsat pel Banc d’Aliments, se celebra aquest any entre el 19 i el 27 de novembre, i de l’11 de novembre a l’11 de desembre a través d’Internet.

Aquesta edició repetirà el sistema imposat l’any passat com a conseqüència de la pandèmia. Això va suposar substituir la recollida massiva d’aliments físicament per la campanya virtual de donacions monetàries. Per això, la campanya tornarà a ser amb aportacions monetàries destinades a l’adquisició i distribució d’aliments.

La principal novetat d’aquesta edició és la incorporació del petit comerç. A través d’una nova APP es podrà digitalitzar tot el procés de donació. La nova aplicació permet registrar una donació en tan sols 3 clicks a través del personal de la botiga.

Un any més, col•laboren en el Gran Recapte els supermercats Caprabo, Mercadona, Bon Àrea, Dia, Coaliment, Condis i Ametller Origen, així com també alguns dels comerços adherits a la Unió de Comerciants i Industrials de Caldes (UCIC). En aquest sentit, els establiments que no disposin dels mitjans necessaris per poder rebre les donacions a través de l’APP disposaran d’un sistema de talonaris per poder recollir les aportacions directament pel Rebost Solidari d’Aliments de Caldes.

Com podeu participar:

  • WEB. A través de la web granrecapteonline.com de l’11 de novembre fins a l’11 de desembre
  • SUPERMERCATS: Els supermercats que col•laboren en la iniciativa. Del 19 al 27 de novembre es podran fer donacions monetàries a les caixes a través d’un codi. Els dies 19 i 20, alguns punts de recollida comptaran amb la presencia de personal voluntari.
  • MERCATS I COMERÇ DE PROXIMITAT: A través d’una nova APP es poden fer donacions a través del dispositiu mòbil de la botiga. Totes les donacions realitzades es transformaran en aliments que seran gestionats i lliurats a una entitat propera.
  • BIZUM. Es poden fer donacions directament al número 33596.
  • Les webs de les diferents cadenes de distribució d’aliments també permetran fer les donacions als clients que efectuïn la seva compra online.

La jornada també compta amb la participació de diversos voluntaris que, amb el canvi de format, s’encarreguen d’informar i respondre els dubtes dels ciutadans respecte al funcionament del Gran Recapte.

Entitats col·laboradores: Ajuntament de Caldes de Montbui, Creu Roja, Càritas, les Esglésies Evangèliques Paraula Viva i George Lawrence, i el Rotary Club

 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

@GranRecapteAliments

#voluntariat

#granrecapte

Darrera actualització: 19.11.2021 | 10:52