Aula de música adaptada per a infants amb necessitats educatives especials

Divendres, 19 de maig de 2023 a les 09:37

L’Escola de Música Joan Valls ofereix una proposta educativa per a infants amb necessitats especials. Demaneu més informació a l’escola: 647 573 207

L’Escola Municipal de Música Joan Valls ofereix una proposta per atendre necessitats educatives especials. L’aula de música adaptada es va crear després d’un projecte de musicoteràpia que es va fer conjuntament amb l’equip del SIEI de l’Escola Montbui.

La musicoteràpia és una disciplina que utilitza la música per acompanyar els infants durant el seu procés de creixement i aprenentatge, per tal de desenvolupar el seu potencial i atendre necessitats físiques, cognitives, emocionals i socials dels qui hi participen. D’aquesta manera es potencia el companyerisme, la socialització i l’autoestima dels nens i de les nenes que vulguin aprendre i gaudir de la música.

L’escola ofereix activitats enfocades a la sensibilització musical utilitzant els pilars principals de la música: el ritme i la melodia. L’objectiu de les sessions és crear un espai sonor segur on poder prendre consciència per connectar amb l’entorn, generar interacció social i emocional, a més d’estimular i facilitar el moviment: tocar instruments, emetre sons, cantar, inventar cançons i ritmes i escoltar peces triades pels alumnes.

L’ambient de la classe ha de ser distès, on els participants se sentin còmodes a l’hora d’expressar-se i d’interpretar. Per això, els grups són reduïts per tal que puguin rebre l'atenció específica que necessiten per poder desenvolupar el seu esperit musical amb igualtat d'oportunitats que la resta d'infants.

L’escola de música també els convida a que facin l’estudi d’instrument individualitzat ja que és evident que la musicoteràpia és un recurs que ajuda a afavorir un estil de vida saludable i té una perspectiva rehabilitadora.

Per a més informació contacteu amb la Secretaria del Centre Cívic trucant al número de telèfon 647 573 207

Darrera actualització: 19.05.2023 | 09:38