Via del Pintxo 2023

Del 25 de maig a les 12.00 h al 3 de juny de 2023 a les 23.59 h

Del 25 de maig al 3 de juny

La VI edició de la Via del Pintxo, que organitza l’Ajuntament a través de l’Associació Projecte Mexcla’t, tindrà lloc entre el dijous 25 de maig i el dissabte 3 de juny i comptarà amb la participació de 13 establiments, la mateixa xifra de participants de l’edició anterior.

Amb el patrocini de l’ajuntament de Caldes i de la marca cervesera Damm, Mexcla’t ultima aquests dies la nova edició de la Via del Pintxo, aquest espai de trobada en que els establiments calderins posen tot el seu enginy al servei de la creació gastronòmica per presentar uns pintxos que posin en valor tant el sabor, com la presentació i l’originalitat.

Que entenem per pintxo?

S’entén per pintxo el producte d’elaboració culinària en petit format, de fàcil degustació, destinat a menjar-se directament amb les mans i que permet, en ocasions, la utilització d’algun petit utensili que faciliti la seva degustació com un escuradents o una cullereta.

Un pintxo i una beguda per 3€

La Via del Pintxo 2023 ofereix un pintxo i un beure (cervesa Estrella Damm o una alternativa sense alcohol) per 3€ a tothom que s’acosti a algun dels establiments que hi participen.

Els pintxos s’elaboren a partir de criteris alimentaris que promoguin una alimentació saludable i equilibrada entre la població i s’ha dissenyat  un recorregut pels bars i restaurants en què cada establiment participant proposa un pintxo per a tastar. A més del tast, la clientela pot participar en un concurs per a valorar el millor pintxo, que resultarà el guanyador del Pintxo Popular.

Establiments participants

Els 13 establiments participants en aquesta edició són: Alabama, Apindep, Broquetas, Cafeteria Alis, Camping Pasqualet, Can J, El frankfurt, Fusió, La Canya de Caldes, Los Maños de Robert, Olimpo, Pelleria, Winner.

S’ha editat un plànol del recorregut de la Via del Pintxo amb els establiments participants, les seves dades (adreça, horari de servei i nom del pintxo) i la fotografia del pintxo proposat.

El concurs

El concurs te dues fases. La primera, a l’inici de la Via del Pintxo a partir de la valoració d’un jurat professional i especialitzat format per 5 persones que valora i puntua tots els pintxos. I la segona, durant els dies de la Via del Pintxo en que els establiments participants obren el concurs a les persones que fan el tast del pintxo i que emeten la seva valoració en una butlleta que dipositen en una urna a cada establiment. En aquest cas, els pintxos entraran en procés de valoració a partir dels 50 vots.

Com votar

Les persones consumidores podran votar el pintxo (de 0 a 10) a cada establiment introduint el seu vot en una urna. A banda, les persones rebran una targeta amb sis caselles per anar timbrant a cada restaurant, bar o cafeteria on facin consumició del pintxo a concurs fins arribar a completar els sis establiments. Un cop completada, la targeta -que també ha de contenir les dades personals de la persona que ha fet les consumicions- s’introdueix també en la urna per entrar en un sorteig per atorgar diferents premis promocionals. Aquest sorteig es farà el mateix dia de l’entrega dels premis als establiments. En el cas que algun dels guanyadors dels premis no sigui present se li notificarà personalment al telèfon indicat a la mateixa butlleta.

Cada persona només podrà votar una vegada per establiment. En el cas que es detecti el contrari, els vots amb la puntuació més elevada seran anul·lats. Per tal que la butlleta sigui vàlida caldrà fer constar el DNI de la persona que efectua el vot, i en el cas que vulgui participar al sorteig del premis promocionals de la Via del Pintxo, haurà de fer-hi constar les dades de contacte.

Els premis

Bars i restaurants de Caldes competiran pels tres premis que promou aquesta activitat gastronòmica: el Premi Via del Pintxo, que atorga un jurat professional, el Premi Turístic de Caldes, que atorga la regidoria de Turisme i que valorarà la utilització de productes de proximitat, i el Premi Pintxo Popular, que atorga el públic mitjançant el vot que dipositarà a les urnes dels establiments.

Premi Via del Pintxo. Aquest premi es decideix a partir de la mitjana obtinguda entre les 5 notes emeses pel jurat professional més la mitjana obtinguda entre totes les butlletes de votació durant els dies que duri la ruta gastronòmica. Aquest premi inclou, per tant, la mitjana del jurat i la del públic

Premi Popular. Aquest premi l’obté el pintxo  que obtingui millor mitjana entre les butlletes de vot emeses per tot el públic que passi a tastar el pintxo elaborat per cada local. Només s’accepta un vot per persona a cada local, control que es realitzarà a partir del DNI indicat a la butlleta.

Premi Pintxo de Caldes. Aquest premi el decideix l’àrea de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Caldes de Montbui a partir de la valoració del pintxo que més simbolitzi el municipi, utilitzant productes de proximitat i que pugui ser millor relacionat a nivell turístic amb la vila.

Darrera actualització: 15.05.2023 | 13:34