L’Associació Cultural de la Dona organitza aquesta xerrada sobre les dones indígenes quítxues dels Andes equatorians, les quals han confrontat grans canvis a les seves vides. Si a finals del segle XX les dones indígenes van optar per fer una defensa de la seva identitat com a indígenes, actualment les seves lluites passen per reivindicar també els seus drets com a dones, tant individuals com col•lectius.
A la xerrada es parlarà sobre la situació de les dones indígenes als Andes i com els processos de globalització han transformat radicalment les seves vides.
Maite Marín és antropòloga de formació i vocació. Ha viscut durant, diferents períodes, a Amèrica llatina (Equador, Perú, Mèxic..) els quals l’han acollit com a casa. Recentment, ha tornat concretament a dos pobles rurals de la "Sierra" dels Andes, per investigar i conèixer els canvis a les vides de les dones indígenes quítxues durant els darrers anys.També ha treballat a Catalunya amb diferents col•lectius (persones que van haver de migrar, dones en situació de vulnerabilitat, joves...) i s’ha dedicat a la docència d'estudiants d'Educació Social i Antropologia a diferents universitats.