El Rebost Solidari reflexiona sobre noves formes d’assistència a les famílies

Dilluns, 8 d'octubre de 2018 a les 09:35

El departament d’Acció Social de l’Ajuntament, voluntaris i representants de Càritas i Creu Roja posen en comú els seus esforços en una nova trobada del Rebost Solidari

El passat dimecres va tenir lloc a Les Cases dels Mestres una nova sessió del Rebost Solidari. Els agents que el configuren, el departament d’Acció Social de l’Ajuntament, voluntaris i representats de Càritas Caldes i de la Creu Roja Caldes, Palau-solità i Plegamans i Sant Feliu de Codines, es van reunir de nou per posar en comú els seus actius per tal d’atendre de manera unificada l’atenció a les famílies en situació de necessitat del municipi.

En aquesta última sessió, els membres del Rebost Solidari van reflexionar sobre la millora de l’ajut a les famílies en situació de necessitat en la seva globalitat, entenent que a més a més de les accions de resposta a la urgència social cal incidir en les causes que generen aquestes desigualtats, donant una perspectiva més integral, ajudant a les famílies desenvolupant iniciatives comunitàries i d’autogestió que potenciïn l’autonomia dels seus membres, de manera que reconeguin les seves capacitats, apoderant-los, dignificant-los i acompanyant-los en el canvi.

Aquesta visió integral de l’ajuda contempla, doncs, assistir a les famílies en la necessitat urgent i alhora actuar sobre les causes que fan que, a dia d’avui, no tinguin garantit el dret a l’alimentació. Per aquesta fi, el treball conjunt entre les entitats i l’Ajuntament, amb les sessions de treball com la de dimecres i l’espai de coordinació periòdica del pla d’actuació, són claus per unificar criteris i poder donar una millor resposta a les famílies.

Sobre el Rebost Solidari

Des del 2013 el Rebost Solidari disposa d’un espai llogat per l’Ajuntament, un local situat al carrer General Padrós, 33, per emmagatzemar i distribuir els aliments. Les sol·licituds es gestionen a través del departament d’Acció Social de l’Ajuntament i el repartiment d’aliments el fan Creu Roja i Càritas des del Rebost. Els donatius de la ciutadania es poden fer al mateix Rebost o al local de Creu Roja en horaris establerts.

Rotary Club de Caldes de Montbui – Cingles de Bertí, per la seva banda, col·labora en la logística i la captació de proveïdors del rebost.

A més de les aportacions solidàries de la ciutadania, són proveïdors del Rebost: el Pla d’ajuda alimentària de la Unió Europea, el Banc d’Aliments, l’Ajuntament i les entitats locals Creu Roja i Càritas Caldes, que fan compres de productes que consideren necessaris per complementar els lots existents.

 

 

 

Darrera actualització: 08.10.2018 | 09:48