Punt de voluntariat i entitats: Projecte «Mentoria», acompanyament a infants i joves nouvinguts

Dimecres, 20 de setembre de 2023 a les 12:18

Caldes Solidària, a través del Punt de voluntariat i entitats, fa una crida per col·laborar en el projecte “Mentoria”. Adreceu-vos a mentoria@caldesdemontbui.cat- participacio@caldesdemontbui.cat

Caldes Solidària, a través del Punt de voluntariat i entitats, fa una crida a la ciutadania interessada en col·laborar en el projecte “Mentoria”, una eina d’acollida al municipi per als infants i persones joves que acaben d’arribar de l’estranger. S’ofereix a totes famílies que reagrupen els seus fills.

L'Associació Caldes Solidària té experiència des de 2003 en l'acollida de persones estrangeres des del seu projecte Taller d'Alfabetització.

Objectius:

-Oferir una acollida de qualitat que redueixi el xoc cultural.

-Prevenir l’aïllament i el risc d’exclusió social dels infants i joves nouvinguts.

-Mostrar-los el poble i afavorir l’aprenentatge de la llengua i la cultura.

-Acompanyar-los en el desenvolupament del seu potencial.

-Estimular la inclusió cultural, social i lingüística.

Tasca:  

Compartir experiències i coneixements, fer activitats en l'àmbit del lleure (passejades, visites a la biblioteca, etc.) amb la intenció de descobrir el nostre poble i el seu entorn.

Dedicació del voluntariat: 1 hora setmanal

Horari de l'activitat: Les trobades setmanals es fan el dia i l'hora que acordin el mentor, l'infant o jove i la seva família.

Perfil: Busquem persones a partir de 18 anys responsables i adaptables, i amb ganes de conèixer noves realitats i maneres diferents d'afrontar culturalment les situacions.

Requisits: Assistir a les formacions que s'organitzin. Caldrà obtenir el certificat negatiu del Registre Central de Delinqüents Sexuals; des de l'Associació es donaran indicacions de com fer-ho.

Edat mínima voluntariat: + 18

Contacte: Si t'interessa aquesta crida puntual de voluntariat o tens alguna consulta adreça't al Punt de Voluntariat (participacio@caldesdemontbui.cat) 93 115 09 47; o bé a la Regidora de Nova Ciutadania (mentoria@caldesdemontbui.cat) tel. 938655420.

 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

#mentoria

#integració

#voluntariat

#caldessolidaria

@csolidaria

@CaldesSolidaria

 

 

Darrera actualització: 20.09.2023 | 12:29