Crida al Voluntariat: Nova convocatòria del LECXIT

Divendres, 6 d'octubre de 2023 a les 08:31

Les AMPES de les escoles, a través del Punt de Voluntariat, fan una crida a la ciutadania interessada en participar en sessions de lectura amb infants. Adreceu-vos abans del 23 d’octubre a les secretaries del centres on vulgueu fer el voluntariat o al Departament d’Educació

Les AMPES de les escoles de primària de Caldes de Montbui, a través del Punt de Voluntariat, fan una crida a la ciutadania interessada en col•laborar en un voluntariat en l'àmbit educatiu que consisteix en participar en les sessions de lectura amb un nen o nena per millorar la comprensió lectora dels infants.

Es tracta de participar del programa LECXIT el qual té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

La tasca principal del voluntari és acompanyar la lectura d’un infant, contribuir a ajudar-lo a gaudir de la lectura, motivant-lo i d’alguna manera esdevenir un referent lector. Construir una bona relació basada en la confiança ajudarà a conèixer els interessos de l’infant i poder fer propostes de lectura basades en el què li agrada.

Perfil: Qualsevol persona apassionada per la lectura i desitgi transmetre el gust de llegir a l’infant i acompanyar-lo en l’aventura de llegir. Disposar d’una hora a la setmana.

Les persones interessades en fer-se voluntari/ària poden adreçar-se, abans del 23 d’octubre, al centre on vulguin fer el voluntariat o bé al Departament d’Educació a educacio@caldesdemontbui.cat

On es farà el voluntariat: Les sessions de lectura es fan al centre de l’infant i en horari extraescolar a concretar amb cada escola.

Espais Lecxit:

  • Escola El Calderí: T. 93 862 77 30
  • Escola El Farell: T. 93 865 03 73
  • Escola Montbui: T. 93 865 08 33
  • Escola Pia: T. 93 865 03 33
  • Biblioteca de Caldes de Montbui: T. 93 862 67 56

El dia 25 d’octubre de 2023, de 16.30 h a 18.30 h, a la Biblioteca de Caldes de Montbui es farà una sessió de formació.

Si voleu consultar altres crides permanents de voluntariat que us proposen les entitats de Caldes consulteu la web

Darrera actualització: 06.10.2023 | 08:33