La millora de la il·luminació o l’eliminació d’alguns elements de la via pública són algunes de les propostes recollides durant les marxes exploratòries per millorar la seguretat urbana amb perspectiva de gènere
Una desena de persones han participat aquest dimecres a la sessió de retorn de les marxes exploratòries de Caldes de Montbui. La trobada ha servit per exposar les conclusions del diagnòstic de la situació actual del municipi i per presentar les propostes concretes per la millora de la seguretat urbana amb perspectiva de gènere al municipi.
A grans trets, les principals recomanacions per a la millora de la percepció de la seguretat al municipi són:
La metodologia per tal d’elaborar els diagnòstics es basa en els 6 principis de seguretat de les dones elaborats per Anne Michaud als anys 80 que indiquen quines característiques ha de tenir un entorn per ser segur. En concret són: la bona senyalització, que hi hagi visibilitat, que hi hagi concurrència de persones, que hi hagi una vigilància informal que ens permeti tenir accés ajuda, que sigui un ambient net i acollidor i que hi hagi participació de la comunitat.
Les recomanacions s’han agrupat en base a aquests sis principis:
La sessió de retorn ha servit per fer públics els resultats de les dues marxes exploratòries dutes a terme a Caldes de Montbui els mesos de març i maig. La primera de les sessions, destinada al públic en general, va comptar amb la participació d’una onzena de dones. La segona sessió, adreçada específicament al públic jove i adolescent, es va dur a terme amb les joves de 4t d’ESO de l’Institut Manolo Hugué.
Les dues marxes es van organitzar en el marc del Projecte urbanisme, seguretat i gènere del Departament d’Interior, que té la finalitat de crear un recull de recomanacions generals a través de les marxes exploratòries dutes a terme a diversos municipis de Catalunya.
Pots recuperar la sessió de retorn de la Marxa Exploratòria celebrada el 13 de setembre de 2023: