L'Ajuntament presenta el programa de formació associativa 2007

Dilluns, 29 d'octubre de 2007 a les 13:58
Cinc accions formatives oferiran a les entitats recursos per a millorar, dinamitzar i consolidar la seva organització


Durant els mesos de novembre i desembre l'Ajuntament de Caldes de Montbui oferirà 5 accions formatives dins del programa de formació associativa 2007. Aquesta iniciativa pretén oferir a les entitats els instruments d'informació i formació permanent que els permeti millorar la seva organització, dinamitzar-la internament i consolidar el seu finançament per tal de funcionar de forma més democràtica i participativa.

 

I és que el foment de l'associacionisme és un dels eixos prioritaris del Pla Estratègic de Participació Ciutadana que té com a finalitzat posar les bases i els mecanismes per tal que la participació ciutadana esdevingui l'eix transversal en l'elaboració i la gestió de les actuacions municipals.

Per tot plegat l'Ajuntament vol oferir la possibilitat de prendre part d'aquestes 5 accions formatives de manera que els participants puguin realitzar tot l'itinerari formatiu o escollir les propostes que els resultin més interessants.

 

El programa consta de 4 seminaris que tenen una durada de 2 hores en format de xerrada i que tracten temes relacionats amb la dinàmica interna de les entitats i la seva projecció social. La cinquena proposta és un taller configurat com un espai de treball dinamitzat amb tècniques participatives que té una durada de 8 hores.

 

Les inscripcions són gratuïtes però cal enviar el full d'inscripció que podeu trobar a la pàgina web municipal a través de correu electrònic, fax o lliurar-lo personalment a l'Àrea de Serveis Personals com a màxim 7 dies abans de l'inici de l'acció formativa.

 

Les accions formatives

Seminari 1: La gestió de projectes.
Objectiu: Aprendre a dissenyar i gestionar un projecte
Data: 7 de novembre
Hora: de 19 a 21 h
Lloc: Ajuntament de Caldes de Montbui

 

Seminari 2: El pla de treball i la memòria
Objectiu: Abordar les tècniques del plantejament, l'elaboració i l'execució del pla de treball de l'entitat i la memòria d'avaluació de les activitats.
Data: 14 de novembre
Hora: de 19 a 21 h
Lloc: Ajuntament de Caldes de Montbui

 

Seminari 3: El finançament de les associacions
Objectiu: Introducció i anàlisi dels possibles recursos de les entitats i les fonts de finançament.
Data: 21 de novembre
Hora: de 19 a 21 h
Lloc: Ajuntament de Caldes de Montbui

 

Seminari 4: Captació de socis
Objectiu: Anàlisi i propostes sobre estratègies per aconseguir socis i implicar-los en la gestió de l'associació i les seves activitats.
Data: 28 de novembre
Hora: de 19 a 21 h.

 

Taller: Revisem el nostre funcionament. Diagnosi de l'entitat amb metodologia participativa
Objectius: Analitzar els punts forts i febles de l'organització de les associacions. Establir línies de millora en el funcionament de les associacions. Afavorir el debat intern i la reflexió conjunta dels nuclis actius de les entitats. Donar més transparència al funcionament de les associacions.
Dates: 10 i 12 de desembre
Hora: de 18 a 22 h.
Lloc: Centre Cívic i Cultural

Darrera actualització: 05.03.2013 | 11:23