Ja ha començat el programa de formació associativa 2007

Dimecres, 7 de novembre de 2007 a les 11:16
Lloc: Ajuntament de Caldes de MontbuiLa primera acció formativa celebrada dimecres va ensenyar als participants a presentar projectes a l'administració


Dimecres a les 19 h. l'Ajuntament de Caldes va acollir el primer dels seminaris inclosos dins del programa de formació associativa 2007. Aquesta primera acció formativa portava per títol "La gestió de projectes" i va consistir en ensenyar als participants a gestionar i presentar un projecte per tal que tingui èxit tan a nivell intern de l'entitat com a l'hora de demanar una subvenció a l'administració.

 

L'encarregat de conduir aquesta jornada de treball va ser Octavi De La Varga, professor de la Fundació Pere Tarrés, que va destacar als participants la importància de definir la raó de ser de cada associació per tal de presentar propostes i projectes atractius pels socis i per l'administració. En aquest sentit, el professor va afirmar que "cada cop és més complicat accedir a subvencions, hi ha més competència i, per tant, és molt important saber presentar correctament els projectes".

 

En aquesta primera sessió de treball hi van participar representants de les següents entitats: el Centre Democràtic i Progressista, l'Associació de Veïns del Nucli Antic, l'Associació de Veïns de La Font dels Enamorats i l'AMPA de l'Escola Bressol Peixets. Tots ells van quedar molt contents amb la iniciativa i els temes tractats que van suscitar el seu interès.

 

Aquesta ha estat només la primera de les 5 accions que configuren el programa de formació associativa 2007. Les persones que així ho vulguin tenen l'oportunitat de prendre part de les properes sessions ja que les inscripcions són gratuïtes i només cal enviar el full d'inscripció que podeu trobar a la pàgina web municipal a través de correu electrònic, fax o lliurar-lo personalment a l'Àrea de Serveis Personals com a màxim 7 dies abans de l'inici de l'acció formativa.

 

El programa de formació associativa 2007
Durant els mesos de novembre i desembre l'Ajuntament de Caldes de Montbui oferirà 5 accions formatives dins del programa de formació associativa 2007. Aquesta iniciativa pretén oferir a les entitats els instruments d'informació i formació permanent que els permeti millorar la seva organització, dinamitzar-la internament i consolidar el seu finançament per tal de funcionar de forma més democràtica i participativa.

 

I és que el foment de l'associacionisme és un dels eixos prioritaris del Pla Estratègic de Participació Ciutadana que té com a finalitzat posar les bases i els mecanismes per tal que la participació ciutadana esdevingui l'eix transversal en l'elaboració i la gestió de les actuacions municipals.

 

Per tot plegat l'Ajuntament vol oferir la possibilitat de prendre part d'aquestes 5 accions formatives de manera que els participants puguin realitzar tot l'itinerari formatiu o escollir les propostes que els resultin més interessants.

 

El programa consta de 4 seminaris que tenen una durada de 2 hores en format de xerrada i que tracten temes relacionats amb la dinàmica interna de les entitats i la seva projecció social. La cinquena proposta és un taller configurat com un espai de treball dinamitzat amb tècniques participatives que té una durada de 8 hores.

 

Les accions formatives
Seminari 1: La gestió de projectes.
Objectiu: Aprendre a dissenyar i gestionar un projecte
Data: 7 de novembre
Hora: de 19 a 21 h
Lloc: Ajuntament de Caldes de Montbui

 

Seminari 2: El pla de treball i la memòria
Objectiu: Abordar les tècniques del plantejament, l'elaboració i l'execució del pla de treball de l'entitat i la memòria d'avaluació de les activitats.
Data: 14 de novembre
Hora: de 19 a 21 h
Lloc: Ajuntament de Caldes de Montbui

 

Seminari 3: El finançament de les associacions
Objectiu: Introducció i anàlisi dels possibles recursos de les entitats i les fonts de finançament.
Data: 21 de novembre
Hora: de 19 a 21 h
Lloc: Ajuntament de Caldes de Montbui

 

Seminari 4: Captació de socis
Objectiu: Anàlisi i propostes sobre estratègies per aconseguir socis i implicar-los en la gestió de l'associació i les seves activitats.
Data: 28 de novembre
Hora: de 19 a 21 h.

Lloc: Ajuntament de Caldes de Montbui 

 

Taller: Revisem el nostre funcionament. Diagnosi de l'entitat amb metodologia participativa
Objectius: Analitzar els punts forts i febles de l'organització de les associacions. Establir línies de millora en el funcionament de les associacions. Afavorir el debat intern i la reflexió conjunta dels nuclis actius de les entitats. Donar més transparència al funcionament de les associacions.
Dates: 10 i 12 de desembre
Hora: de 18 a 22 h.
Lloc: Centre Cívic i Cultural

Darrera actualització: 05.03.2013 | 11:23